Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2023 20:32

Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Εγκρίθηκε το τεχνικό πρόγραμμα του 2024

 

Κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ενέκρινε χθες το απόγευμα, το τεχνικό πρόγραμμα των έργων του δήμου για το 2024, στα 25.763.810,49 ευρώ.

Το πρόγραμμα καταψήφισαν οι παριστάμενες παρατάξεις της μειοψηφίας, που επέκριναν τη δημοτική αρχή για πολλά συνεχιζόμενα έργα, για έργα που δεν υλοποιούνται και μετατίθενται από χρόνο σε χρόνο και για τη χαμηλή απορροφητικότητα κάθε χρόνο του προγράμματος.

“Είναι μεγαλύτερο από το περσινό. Είναι το πλησιέστερο, απόλυτα υλοποιήσιμο πρόγραμμα”, παρατήρησε ο εισηγητής αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης.

Ο σύμβουλος της μειοψηφίας Βασίλης Τζαμουράνης μίλησε για έργα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του 2024, ενώ θα έπρεπε είχαν τελειώσει το 2020, το 2021 και το 2022 κι επέκρινε το γεγονός των αναπορρόφητων πιστώσεων από ΚΑΠ και για παρεμβάσεις σε σχολεία. Ρώτησε, επίσης, γιατί εδώ και 4 - 5 χρόνια δεν έχει γίνει η πυρασφάλεια στη Μαραθόλακκα και δεν έχει φτιαχθεί η κερκίδα στο γήπεδο της Δυτικής Παραλίας.

Ο σύμβουλος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Τάσος Νιάρχος επέκρινε τη μη υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής, όπως τα έργα αποχέτευσης ομβρίων από τη Θουρία έως τον Αντικάλαμο και κατασκευής νέων σχολείων, ενώ μίλησε για υλοποίηση του φετινού τεχνικού προγράμματος σε ποσοστό λιγότερο του 14%.

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας απάντησε ότι η υλοποίηση του φετινού προγράμματος είναι μεγαλύτερη, καθώς το ποσοστό της απορρόφησης αναφέρεται στα ποσά των συμβάσεων και όχι των προϋπολογισμών των έργων που είναι μεγαλύτερα.

Γ.Σ.