Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2023 19:10

Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Δεν διαπίστωσαν πρόβλημα “κυβερνησιμότητας”

Τελικά και οι πλέον αρμόδιοι επιβεβαιώνουν ότι η απλή αναλογική δεν προκάλεσε πρόβλημα “κυβερνησιμότητας”, άσκησης διοίκησης στον Δήμο Καλαμάτας, όπως συμφώνησαν στον απολογισμό της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, δημοτική αρχή και μειοψηφία, το απόγευμα της Τετάρτης, στην τελευταία ουσιαστική συνεδρίασή του γι’ αυτή την αυτοδιοικητική θητεία.

Η συμφωνία προέκυψε στις δηλώσεις - συμπεράσματα του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου και του συμβούλου - επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Βασίλη Τζαμουράνη.

“Παρά τις διαφωνίες καταφέραμε να διατηρήσουμε ένα καλό επίπεδο διαλόγου”, ανέφερε ο δήμαρχος και σημείωσε: “Οι καλές στιγμές κατά τη διάρκεια της τετραετίας κυριάρχησαν των κακών. Σε μια θητεία υπήρξαν και μελανές στιγμές, ωστόσο, η συνολική αίσθηση είναι ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας λειτούργησε κατά το καλύτερο δυνατό τρόπο σε μια αυτοδιοικητική περίοδο που ας μην ξεχνάμε, η απλή αναλογική είχε δημιουργήσει νέες συνθήκες. Ημασταν, όμως, εδώ πάντα με ανοιχτά χαρτιά προσερχόμενοι σε συζητήσεις με διάθεση συνεργασίας. με διάθεση να επιτευχθούν συγκλίσεις. Κάποιες φορές με αποτέλεσμα, κάποιες φορές χωρίς. Αλλες φορές με δική μας ευθύνη, άλλες φορές όχι”.
Από την πλευρά του, ο Β. Τζαμουράνης παρατήρησε πως “συμβάλαμε και μεις από την πλευρά μας πάρα πολύ στο οι συζητήσεις να είναι σε ήπιο κλίμα, όσο γίνεται τεκμηριωμένες χωρίς κραυγές, χωρίς συνθήματα, χωρίς ακρότητες”. Και ευχήθηκε “και το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να κινηθεί στα ίδια πλαίσια και τουλάχιστον εμείς από την πλευρά μας αυτό θα το επιδιώξουμε και θα το υποστηρίξουμε”.
Γ.Σ.