Σάββατο, 06 Ιανουαρίου 2024 15:10

Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας: Ομόφωνα επανεξελέγη πρόεδρος ο Γιάννης Τσάλτας

Ο Γιάννης Τσάλτας επανεξελέγη ομόφωνα πρόεδρος στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας, στις δημαιρεσίες που έγιναν χθες το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου “Μαρία Κάλλας”, στον Μελιγαλά.

Ομόφωνα εξελέγησαν και τα άλλα δύο μέλη του προεδρείου. Αντιπρόεδρος ο σύμβουλος της μειοψηφίας Αναστάσιος Ρερρές και γραμματέας ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Βασίλης Σκλήρης.

Στη Δημοτική Επιτροπή εξελέγησαν: Από την πλειοψηφία οι Ηλίας Ντονάς (11 ψήφοι) και Κώστας Δημητρακόπουλος (10) και αναπληρωματικά μέλη οι Δανιήλ Βλαχόπουλος, Γιώργος Τασιόπουλος, Δημοσθένης Τράγος και Αντώνης Χιώτης. Από τη μειοψηφία οι Ηλίας Σταυρόπουλος και Μαρία Διαγούπη (από 7 ψήφους) και αναπληρωματικά μέλη οι Γιάννης Αντωνόπουλος και Χρήστος Βασιλόπουλος.

Η δήμαρχος Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου ευχήθηκε “να έχουμε μια καλή συνεργασία για το καλό του δήμου και του τόπου μας”, συνεχάρη τους εκλεγέντες συμβούλους και ιδιαίτερα τους νέους που μετέχουν για πρώτη φορά σε συνεδρίαση του Δ.Σ. και σημείωσε πως “δεν είμαστε αντίπαλοι, αλλά συναγωνιστές σε μια κοινή προσπάθεια για το καλό του δήμου”.

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας Γιάννης Αδαμόπουλος συνεχάρη τους νεοεκλεγέντες συμβούλους, δήλωσε ότι εκτιμά τη διαβεβαίωση της δημάρχου πως δεν υπάρχουν αντίπαλοι και δεσμεύτηκε ότι η παράταξή του θα συνεχίσει πιστή στο ίδιο δόγμα, καλοπροαίρετα και με εικόνα δημοκρατικής συμπεριφοράς και ηπιότητας.  Δήλωσε, επίσης, ότι θα υπερψηφίσει το προεδρείο, γιατί ενώνει.

Ο πλειοψηφών σύμβουλος - προεδρεύων στην αρχή της διαδικασίας Κώστας Δημητρακόπουλος παρατήρησε ότι το νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα πάει ένα βήμα παραπέρα από τις πολιτικές πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής και τις πολιτικές προτάσεις της μειοψηφίας.

Ο επανεκλεγείς πρόεδρος Γ. Τσάλτας ευχαρίστησε για την ομοφωνία στην εκλογή του, δήλωσε ότι “θα είμαι εδώ το ίδιο για όλους” και ευχήθηκε να συνεχιστεί και στο νέο Δ.Σ. το καλό κλίμα και η ποιότητα που υπήρχε στο προηγούμενο.

Στην έναρξη της συνεδρίασης ο γ.γ. του δήμου Σοφιανός Γυπατίδης ενημέρωσε για τα διαδικαστικά της εκλογής του Συμβουλίου και της Δημοτικής Επιτροπής.

Γ.Σ.