Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2024 15:40

Καλαμάτα: Ομόφωνη απόφαση ανακήρυξης του Πατριάρχη Αλεξανδρείας ως επίτιμου δημότη

 

Τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β’ ως επίτιμο δημότη Καλαμάτας, ανακήρυξε χθες με ομόφωνη απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος Β’ αναμένεται να επισκεφθεί τη Μεσσηνία και την Καλαμάτα και να προστεί στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον φετινό εορτασμό της πολιούχου της Παναγίας Υπαπαντής του Χριστού, στις 2 Φεβρουαρίου, αποδεχόμενος σχετική πρόσκληση του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.

Σύμφωνα με την απόφαση, στον Πατριάρχης Αλεξανδρείας θα επιδοθούν: Το χρυσό κλειδί της πόλης, η διακήρυξη της Μεσσηνιακής Γερουσίας και ψήφισμα που θα αναφέρει:

“Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλαμάτας στη συνεδρίασή του, την Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024, με την αναγγελία από τον δήμαρχο ότι η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ (κατά κόσμον Νικόλαος Χορευτάκης) θα επισκεφτεί την πόλη μας και θα λαμπρύνει με την παρουσία του τον εορτασμό της πολιούχου Υπαπαντής του Χριστού

Αποφασίζει Ομόφωνα

Ανακηρύσσει την Αυτού Θειοτάτη Μακαριότητα τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο τον Β΄ Επίτιμο Δημότη του Δήμου της Καλαμάτας ως ένδειξη βαθύτατης τιμής προς το πρόσωπό του και το αξίωμά του από το σύνολο των συνδημοτών μας και επιπλέον ως αναγνώριση του ιεραποστολικού και κοινωνικού του έργου και της προσφορά του στην Ορθοδοξία”.