Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2024 21:40

Ορισμός μελών σε όργανα και φορείς του Δήμου Τριφυλίας

Με τον ορισμό μελών σε διάφορα όργανα και φορείς του δήμου ασχολήθηκε κατά κύριο λόγο το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, που συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας.

Όπως είχε προαναγγελθεί από το δήμαρχο Τριφυλίας πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ προτάθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Φιλντίσης και πρόεδρος στο Σύνδεσμο Ύδρευσης «Τέλλος Άγρας» ο Ηλίας Δημητρακόπουλος. Επίσης χαρακτηριστικό είναι ότι για τις θέσεις που αναλογούν στην αντιπολίτευση τη συντριπτική πλειοψηφία κατέλαβαν δημοτικοί σύμβουλοι από την παράταξη της Χάιδως Παναγιωτοπούλου και κανένας από την παράταξη του Άκη Κατρίτση.

Πιο συγκεκριμένα, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Δήμου Τριφυλίας (ΔΕΥΑΤ), από την παράταξη του δημάρχου εκλέχτηκαν οι: Γιάννης Φιλντίσης (πρόεδρος), Χαράλαμπος Αυρηλιώνης, Σωτήρης Μπακούρος, Νικόλαος Φρούσος, Μαρία Παναγοπούλου ως τακτικά μέλη και αναπληρωματικά οι Βασίλης Αθανασόπουλος, Πολυχρόνης Κουνάβης, Χρήστος Τζαβέλας, Αντώνης Βλάχος. Από την αντιπολίτευση, τακτικά μέλη: Χάιδω Παναγιωτοπούλου και Κατερίνα Τσιγκάνου, αναπληρωματικά Νίκη Γεωργακοπούλου και Περικλής Κανελλόπουλος.

Εκπρόσωπός των εργαζομένων ο Γεώργιος Τσίγκανος με αναπληρώτρια την Αντωνία Παπαδοπούλου. Από τους κοινωνικούς φορείς, ο Δημήτρης Τερζής πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας με αναπληρώτρια την Ελένη Κουρέτα. Από τους δημότες η Χριστίνα Γκόγκα με αναπληρώτρια τη Σοφία Πετρακοπούλου και η Παναγιώτα Αναγνωστοπούλου με αναπληρωτή το Βασίλειο Σαρλά.

Στο Σύνδεσμο Ύδρευσης «Καπετάν Τέλλος Άγρας», από την πλειοψηφία πρόεδρος ο Ηλίας Δημητρακόπουλος και τακτικό μέλος ο Χαράλαμπος Αυρηλιώνης, αναπληρωματικά μέλη Νίκος Φρούσος και Πολυχρόνης Κουνάβης. Από την αντιπολίτευση τακτικό μέλος ο Ανδρέας Φωτόπουλος και αναπληρωματικό η Χάιδω Παναγιωτοπούλου.

Για το νέο Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου τακτικό μέλος από την πλειοψηφία ο Πολυχρόνης Κουνάβης με αναπληρωματικό τον Αντώνη Βλάχο.

Ως νόμιμος εκπρόσωπος στην ΕΕΤΑΑ 2024 ορίστηκε ο Νίκος Φρούσος.

Στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας πρόεδρος ο Χαράλαμπος Αυρηλιώνης με αναπληρωματικό το Βασίλη Αθανασόπουλο. Εκπρόσωποι συλλόγων η Δήμητρα Μιχαλοπούλου και η Σόνια Τουρκολιά και αναπληρωματικά μέλη ο Ιωάννης Δρούλιας και η Γεωργία Μπελογιάννη.

Στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τακτικά μέλη από την πλειοψηφία ο Χαράλαμπος Αυρηλιώνης (πρόεδρος), Βασίλης Αθανασόπουλος, Δήμητρα Ανδρινοπούλου, Μαρία Παναγοπούλου, Νίκος Φρούσος και αναπληρωματικά Χρήστος Τζαβέλας, Σωτήρης Μπακούρος, Αντώνης Βλάχος, Ηλίας Δημητρακόπουλος. Από την αντιπολίτευση τακτικά μέλη Χάιδω Παναγιωτοπούλου και Περικλής Κανελλόπουλος, αναπληρωματικά μέλη Νικολέτα Γεωργακοπούλου και Σωτήρης Τσίγγανος.

Στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την πλειοψηφία τακτικά μέλη Βασίλης Αθανασόπουλος (πρόεδρος), Χαράλαμπος Αυρηλιώνης, Δήμητρα Ανδρινοπούλου, Αντώνης Βλάχος, Νίκος Φρούσος. Αναπληρωματικά μέλη Χρήστος Τζαβέλας, Μαρία Παναγοπούλου, Σωτήρης Μπακούρος, Ηλίας Δημητρακόπουλος. Από την αντιπολίτευση τακτικά μέλη Κατερίνα Τσιγκάνου, Σωτήρης Τσίγκανος, αναπληρωματικά μέλη Περικλής Κανελλόπουλος, Νικολέτα Γεωργακοπούλου.

Κ.Μπ.