Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2024 08:20

Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης: Στον Χρυσοχοΐδη για την παραβατικότητα

 

Να γίνουν ενέργειες για την καταπολέμηση των παραβατικών και αντικοινωνικών συμπεριφορών των Ρομά, ζητεί ο πρόεδρος του Μαυρομματίου Μεσσήνης Κυριάκος Πατρινιός. Με παρέμβασή του την περασμένη Τετάρτη στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, ο κ. Πατρινιός υποστήριξε ότι οι κάτοικοι έχουν αγανακτήσει με τους Ρομά στην περιοχή, οι οποίοι “σε καθημερινή βάση πυροβολούν με πολεμικά όπλα”.

Επίσης, ο πρόεδρος του χωριού υποστήριξε ότι οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν και άλλες προκλητικές όπως και επικίνδυνες συμπεριφορές, εξηγώντας πως “τα αυτοκίνητα τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, κάνουν σπινιαρίσματα” και πως “θα γίνει ατύχημα”.

Καταλήγοντας, ο κ. Πατρινιός είπε ότι, εφόσον δεν ικανοποιηθεί το αίτημά του από τους υπευθύνους, θα τοποθετηθεί πιο εκτεταμένα σε προσεχή συνεδρίαση του Σώματος. Σε διευκρινιστική ερώτηση του δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου σε ποιους υπευθύνους αναφέρεται, ο Κυριάκος Πατρινιός απάντησε ότι εννοεί το τοπικό αστυνομικό τμήμα και τον αξιωματικό υπηρεσίας, όπου έχει απευθυνθεί.

Ο κ. Αθανασόπουλος δεσμεύτηκε πάντως από πλευράς του πως θα επιδιώξει συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Στο ραντεβού του με τον κ. Χρυσοχοΐδη, ο δήμαρχος σκοπεύει να θέσει σε νέα βάση αίτημα του δήμου για βοήθεια από το υπουργείο προκειμένου, ως κύριο μέτρο για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας των Ρομά, να παρθεί απόφαση για αύξηση της αστυνόμευσης. Μάλιστα, ο δήμαρχος σημείωσε πως δεν είναι αποκλειστικά ζήτημα καταστολής, αλλά και μεταχείρισης των παραβατών από τη μεριά της Δικαιοσύνης, διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως η δημοτική αρχή έχει πάντα ανοιχτά αυτιά και παρακολουθεί τις εξελίξεις. Καταλήγοντας, ο Γιώργος Αθανασόπουλος παρατήρησε ότι προτιμά μια συνάντηση σε ανώτερο επίπεδο, γιατί αυτό φάνηκε πως είχε αποδώσει και κατά το παρελθόν.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κώστας Γεωργακόπουλος πρότεινε να μπει προς συζήτηση θέμα για την παραβατικότητα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, λέγοντας μάλιστα πως χαίρεται που στα έδρανα του Σώματος κάθεται και ο παλιός αστυνομικός διευθυντής του νομού Ηλίας Γεωργόπουλος.

Θυμίζουμε ότι ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης Ηλίας Γεωργόπουλος, αντιστράτηγος ε.α., αποστρατεύτηκε το 2015 με τον τίτλο του Επίτιμου Γενικού Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος.

Ν.Κ.