Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024 15:45

Δημοτική Επιτροπή Καλαμάτας: Επίθεση Χανδρινού και αντίδραση Βασιλόπουλου

Εντονη κριτική κι επίθεση κατά της δημοτικής αρχής εξαπέλυσε ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Σπύρος Χανδρινός, χθες προς το τέλος της συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής Καλαμάτας, με αφορμή απόψεις που εκφράστηκαν στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής και όχι μόνο.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την άμεση αντίδραση και παρέμβαση του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου που διέκοψε την τοποθέτησή του, ζητώντας εξηγήσεις και αναφέροντας πως τέτοια ζητήματα δεν αφορούν τη Δημοτική Επιτροπή.
Ειδικότερα, ο Σπ. Χανδρινός ζήτησε σοβαρότητα από αντιδημάρχους και συμβούλους της δημοτικής αρχής στη Δημοτική Επιτροπή, στηλιτεύοντας άποψη αντιδημάρχου πως καταβολή 30.000 ευρώ επιπλέον για λάθος στη στατική μελέτη του Ανοιχτού Θεάτρου δεν είναι κάτι σοβαρό κι έκανε λόγο για αλισβερίσια και σχέση συμβούλου της πλειοψηφίας, με αφορμή τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και του Πανεπιστημίου Πειραιά για την εκπόνηση ερευνητικού προγράμματος για την ανάπτυξη σχεδίων δράσης για την προώθηση της κυκλικής οικονομίας, η οποία εγκρίθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Αντιδρώντας ο δήμαρχος συνέστησε, φανερά ενοχλημένος, να προσέχουμε τι λέμε, χρησιμοποιώντας λέξεις όπως το αλισβερίσι, κάνοντας λόγο πως υπονοείται δοσοληψία και κατηγορία πως κάποιος από τη δημοτική αρχή τα παίρνει.
Επέκρινε τον σύμβουλο της μειοψηφίας, ότι ενώ έχει ολοκληρωθεί η συνεδρίαση, θέλει να την τινάξει και απάντησε πως “ξέρουμε ποιος υπέγραψε” τη στατική μελέτη με το λάθος το 2018 - 2019, εννοώντας τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλη Τζαμουράνη, διευθυντή τότε των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου.

Γ.Σ.