Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2024 09:00

Καλαμάτα: Προσπελάσιμη η πλατεία Υπαπαντής

“Στο μεγαλύτερο τμήμα της η πλατεία της Υπαπαντής θα είναι και προσβάσιμη και προσπελάσιμη και με τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας, σύμφωνα και με τις διαβεβαιώσεις του αναδόχου”, ενόψει του εορτασμού της πολιούχου στις 2 Φεβρουαρίου. Αυτό επεσήμανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Κουτραφούρης, στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, το βράδυ της Δευτέρας, απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλη Τζαμουράνη.

“Η πλατεία Υπαπαντής παρά τις διαβεβαιώσεις της δημοτικής αρχής στις 8 Δεκεμβρίου ότι θα τελείωνε μέχρι το τέλος του 2023, δυστυχώς, παραμένει ατελείωτη ύστερα από 6 παρατάσεις”, δήλωσε ο Β. Τζαμουράνης. Εξέφρασε την ανησυχία του λόγω της παρουσίας πολύ κόσμου κατά τη γιορτή της πολιούχου κι επεσήμανε την ανάγκη λήψης επαρκών μέτρων ασφαλείας των εργοταξίων.

“Ναι, η πλατεία Υπαπαντής καθυστέρησε”, παραδέχθηκε ο Β. Κουτραφούρης και ανέφερε: “Αυτή τη στιγμή είμαστε στο 90% του φυσικού αντικειμένου. Προφανώς και θα τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας. Εχουμε επιστήσει την προσοχή στον ανάδοχο να γίνει η απομάκρυνση των παλετών όλων των επικίνδυνων υλικών. Εχουμε λάβει τις σχετικές διαβεβαιώσεις, προχωράνε οι τελικές εργασίες πλακοστρώσεων σε κάποια ανεκτέλεστα τμήματα και ήδη έχει πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο τμήμα της τοποθέτησης των μεταλλικών στύλων φωτισμού. Το μόνο ανεκτέλεστο τμήμα που θα υπάρχει κατά τη διάρκεια της εορτής της Υπαπαντής θα είναι τα μικρά τειχάκια στο ΒΑ τμήμα της πλατείας. Στο μεγαλύτερο τμήμα της θα είναι και προσβάσιμη και προσπελάσιμη και με τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας, σύμφωνα και με τις διαβεβαιώσεις του αναδόχου”.

Σε σχετική παρέμβαση του δημάρχου πρόσθεσε: “Και φωτισμένη, μακάρι να είναι και φωτισμένη. Είναι μεγάλος στόχος μας αυτός”.

Ακόμα, είπε ότι “η λιτανεία θα ακολουθήσει κανονικά την Υπαπαντής, θα γίνει μια μικρή παράκαμψη στο νότιο τμήμα της 23ης Μαρτίου, είναι η βατή οδός που έχει υλοποιηθεί, για να καταλήξει στην Αριστομένους”.

Πάντως, χθες στο εργοτάξιο της πλατείας Υπαπαντής που έτρεχε για να προχωρήσει τις εργασίες, υπήρχαν αρκετές εκκρεμότητες, ώστε να παραδοθεί χωρίς προβλήματα η πλατεία και στη δυτική είσοδο και κυρίως στη νότια έξοδο, όπου παλέτες με πλάκες έφθαναν μέχρι κοντά την οδό Μητροπολίτη Χρυσοστόμου Θέμελη.