Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2024 14:30

Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Εκπρόσωποι σε ΠΕΔ και ΦΟΔΣΑ

Οι εκπρόσωποι του Δήμου Καλαμάτας στην Περιφερειακή Ενωση Δήμων (ΠΕΔ) (9 η πλειοψηφία - 5 οι μειοψηφίες) και στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Πελοποννήσου (2 - 1) αναδείχθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, προχθές το βράδυ.

Από την πλειοψηφία αναδείχθηκαν 8 εκπρόσωποι στη γενική συνέλευση της ΠΕΔ Πελοποννήσου, ενώ αυτοδικαίως ως εκ του αξιώματός του μετέχει ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος. Εξελέγησαν μετά από πρόταση του δημάρχου οι Σαράντος Μαρινάκης, Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος, Αναστάση Σκοπετέας, Ιάκωβος Περρωτής, Πιπίνα Κουμάντου, Παντελής Δρούγας, Ανδρέας Καραγιάννης και Σωτήρης Κριτσωτάκης.

Από τους συνδυασμούς της μειοψηφίας εξελέγησαν από τη μείζονα μειοψηφία οι Βασίλης Τζαμουράνης, Δημήτρης Φαββατάς και Σπύρος Χανδρινός. Από τη Λαϊκή Συσπείρωση ο Δημήτρης Οικονομάκος και από τη Νέα Δυναμική η Ουρανία Κότση.

Από το συνδυασμό της μείζονος μειοψηφίας πρώτος με 10 ψήφους (9 πήραν οι υπόλοιποι συνυποψήφιοι) είχε εκλεγεί ο Γιώργος Σωφρονάς, ο οποίος παραιτήθηκε, καθώς σύμφωνα με την εκλογική εγκύκλιο ο συνδυασμός μπορούσε να εκλέξει 3 και όχι 4 συμβούλους.

Στον ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου αναδείχθηκαν από την πλειοψηφία ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Ηλίας Κουτίβας και από την μειοψηφία ο Δ. Φαββατάς, μετά από πρόταση του Β. Τζαμουράνη.