Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2024 14:50

Βασιλόπουλος: “Με προϋποθέσεις και όρους η επιστροφή πανηγυριού Υπαπαντής”

“Το πανηγύρι με προϋποθέσεις και όρους που αναμφισβήτητα θα τεθούν στη συζήτηση, πρέπει να επιστρέψει”, δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, εκφράζοντας θετική άποψη για την επαναλειτουργία του πανηγυριού της Υπαπαντής, το βράδυ της Τετάρτης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ανέφερε ότι η συζήτηση για το πανηγύρι έχει ανοίξει και πως οραματίζεται ένα πανηγύρι - πρότυπο, ευρωπαϊκού τύπου.

Ειδικότερα, για το ζήτημα της επαναφοράς του πανηγυριού της Υπαπαντής στην Καλαμάτα, μην κρύβοντας την ενόχλησή του για την επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου κατά του πανηγυριού με βολές προς τη δημοτική αρχή, ισχυριζόμενος ότι αποδέχεται την κριτική, ο δήμαρχος έκανε λόγο για κάποιους φίλους του στον Εμπορικό, που έσπευσαν να τοποθετηθούν, χωρίς να λάβουν ενημέρωση με κίνδυνο να εκτεθούν.

“Προφανώς η όλη συζήτηση εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια με ολοένα και μεγαλύτερη ένταση στην τοπική κοινωνία για την επαναφορά του πανηγυριού της Υπαπαντής”, είπε ο κ. Βασιλόπουλος και παρατήρησε: “Σε κάθε περίπτωση το θέμα ‘πανηγύρι Υπαπαντής’ είναι προς συζήτηση, έχει ανοίξει. Φέτος προφανώς δεν υπάρχει χρόνος για να υλοποιηθεί η όποια απόφαση.

Το πανηγύρι, όμως, με προϋποθέσεις και όρους που αναμφισβήτητα θα τεθούν στη συζήτηση, πρέπει να επιστρέψει. Ενα πανηγύρι - πρότυπο, ευρωπαϊκού τύπου που να επιστηρίζει την επιχειρηματικότητα και το εμπόριο της περιοχής μας, που να ενισχύει την επισκεψιμότητα και να προβάλει όχι μόνο την Καλαμάτα, αλλά και τα τοπικά μας προϊόντα.

Ενα πανηγύρι που θα εκφράζει και τον σεβασμό μας προς την πολιούχο μας Παναγιά Υπαπαντή. Τέτοιο πανηγύρι οραματίζομαι και προφανώς όχι ένα πανηγύρι που θα έχει διάρκεια 1 ή 2 μέρες.

Δεν χρειάζονται βιασύνες όμως. Θα αντιμετωπίσουμε το θέμα συνολικά, θα συγκροτηθούν οι ανάλογες επιτροπές και είμαστε εδώ για να φθάσουμε σε αυτό το σημείο και να υλοποιηθεί το πανηγύρι”.