Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2024 20:34

Επιστολή της δημάρχου Οιχαλίας για τη στελέχωης των ΕΛΤΑ Μελιγαλά

Επιστολή της δημάρχου Οιχαλίας για τη στελέχωης των ΕΛΤΑ Μελιγαλά

 

“Την άμεση επάνδρωση του καταστήματος ΕΛΤΑ στον Μελιγαλά”, ζητεί με επιστολή της η δήμαρχος Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου, από τη διοίκηση των ΕΛΤΑ Α.Ε.

Και αυτό γιατί, όπως επισημαίνει, έχει δύο άτομα και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τους δημότες.

Στην επιστολή που κοινοποιείται στη γ.γ. του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου, στο Γραφείο του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης και στους βουλευτές Μεσσηνίας, η δήμαρχος παρατηρεί πως “το κατάστημα ΕΛΤΑ Μελιγαλά αδυνατεί πλέον να καλύψει τις ανάγκες των συνδημοτών μας λόγω ελλιπούς επάνδρωσής του”. Υπενθυμίζει ότι από τον Ιούλιο του 2023 σταμάτησε να λειτουργεί το κατάστημα ΕΛΤΑ στο Διαβολίτσι και την ίδια περίοδο λύθηκε η σύμβαση εργαζόμενου ορισμένου χρόνου του καταστήματος. στον Μελιγαλά.

Αναφέρει ότι από τότε οι κάτοικοι των γύρω κοινοτήτων αναγκάζονται να εξυπηρετούνται από το κατάστημα ΕΛΤΑ στην έδρα του δήμου, στον Μελιγαλά, ενώ πρόσφατα παραιτήθηκε μόνιμος υπάλληλος και το κατάστημα στον Μελιγαλά λειτουργεί με δύο άτομα.

Η δήμαρχος σημειώνει ότι το κατάστημα του Μελιγαλά καλύπτει το Δήμο Οιχαλίας, εκτός από τη Δημοτική Ενότητα Δωρίου και 10 κοινότητες του Δήμου Μεσσήνης, με “αποτέλεσμα να μην παραδίδονται εμπρόθεσμα οι 11.000 λογαριασμοί ύδρευσης που διανέμονται ανά εξάμηνο, ενώ 9.000 λογαριασμοί ΔΕΚΟ θα πρέπει να παραδίδονται τον μήνα”.

Ακόμα, αφού αναφέρει ότι “δημότες στην πλειονότητά τους ηλικιωμένοι θα πρέπει να μετακινούνται χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθούν” δηλώνει πως “απαιτούμε να λυθεί το εν λόγω ζήτημα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και καλούμε όλους τους βουλευτές της Μεσσηνίας καθώς και τους λοιπούς φορείς να αναδείξουν το πρόβλημα προκειμένου να υπάρξει άμεση επίλυσή του”.

Καταλήγοντας, η κ. Γεωργακοπούλου ενημερώνει ότι “ήδη αρκετοί συνδημότες μας έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να κινηθούν δικαστικά κατά των ΕΛΤΑ, διεκδικώντας αποζημιώσεις για τα πρόστιμα που τους επιβάλλονται και είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν από τις καθυστερήσεις στη διανομή των λογαριασμών από το κατάστημα Μελιγαλά, για τις οποίες δεν φέρουν καμία ευθύνη”.