Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2024 19:23

Αποκατάσταση ζημιών σε δρόμους ζητεί ο Ηλίας Κανάκης

 

Να αποκατασταθούν οι ζημιές σε εθνικούς δρόμους του Δήμου Πύλου - Νέστορος, που έχουν υποστεί καθιζήσεις στο οδόστρωμα από έργα που έχουν εκτελεστεί παλιότερα, ζητεί ο αντιδήμαρχος Ηλίας Κανάκης, με επιστολή του προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό.

Στην επιστολή που κοινοποιείται στον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο, ο Ηλ. Κανάκης παρατηρεί:

“Αγαπητοί Κύριοι,

Ως γνωστό, κατά το τελευταίο διάστημα με σκοπό την κατασκευή του δρόμου Σουληνάρι -Κορυφάσιο - Λαδά χρησιμοποιήθηκαν από τους αρμόδιους εργολάβους οι παρακαμπτήριες οδοί Ικλαινα - Ελαιόφυτο - Γιάλοβα, Πλάτανος - Παπούλια - Γλυφάδα και η εθνική οδός  Κορυφασίου - Γιάλοβας. όπου εξυπηρετούσαν την διέλευση βαρέων οχημάτων, που μετέφεραν τα υλικά για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού.

Η αλόγιστη διέλευση των οχημάτων αυτών συνετέλεσε στην καταστροφή μεγάλου μέρους των παραπάνω αναφερόμενων οδικών δικτύων, μετατρέποντας τα σε δρόμους καρμανιόλα με αυξημένο επίπεδο επικινδυνότητας.

Πάρα τις επανειλημμένες οχλήσεις μου ως απλός πολίτης αλλά και ως εκλεγμένος εκπρόσωπος του Δήμου Πύλου - Νέστορος, μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι όλες οι έως σήμερα προσπάθειές μου για την επίλυση του μείζονος αυτού ζητήματος προσέκρουσαν σε τοίχο.

Συγκεκριμένα από την πλευρά της Περιφέρειας εισέπραξα επι του θέματος, μια πρωτόγνωρη αδιαφορία αλλά και ειρωνεία από τον αντιπεριφερειάρχη κ. Στάθη Αναστασόπουλο.

Με την παρούσα επιστολή κρούω τον κώδωνα του κινδύνου και καλώ όλους τους αρμόδιους υπευθύνους να αναλάβουν τις ευθύνες και να πράξουν με την διαδικασία του κατεπείγοντος τα δέοντα για την αποκατάσταση των ζημιών. Σε διαφορετική περίπτωση με μαθηματική ακρίβεια και ενόψει της θερινής περιόδου που ξεκινά θα θρηνήσουμε στην άσφαλτο νεκρούς - θύματα της αδιαφορίας και της ανευθυνότητας σας”.