Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2024 16:40

Μετονομασία κοινότητας στο Δήμο Δυτικής Μάνης

 

 

Την απόφαση - αίτημα προς το υπουργείο Εσωτερικών για μετονομασία της Κοινότητας Νεοχωρίου Λεύκτρου σε Κοινότητα Νεοχωρίου Στούπας, με έδρα το Νεοχώρι, επικαιροποίησε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Μάνης, στην τελευταία του συνεδρίαση.

Την απόφαση καταψήφισε η δημοτική σύμβουλος  Σωτηρία Κολοκοτρώνη.

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος του Δ.Σ. Παναγιώτης Λούζης ανέφερε ότι “το προηγούμενο Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Νεοχωρίου είχε πάρει μια απόφαση για μετονομασία της Κοινότητας Νεοχωρίου σε Κοινότητα Νεοχωρίου Στούπας και στη συνέχεια το Δημοτικό Συμβούλιο με την υπ’ αριθμ. 211-2023 ομόφωνη απόφασή του προώθησε το αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών. Το υπουργείο με το υπ’ αριθμ. 1107/2-1-2024 έγγραφό του μας ενημερώνει ότι το αίτημά μας, προκειμένου να εισαχθεί προς συζήτηση στο Συμβούλιο Τοπωνυμιών, θα πρέπει να επικαιροποιηθεί με αποφάσεις από τις νέες δημοτικές αρχές που προέκυψαν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του

Οκτωβρίου 2023. Ζητήσαμε από το νέο Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Νεοχωρίου να γνωμοδοτήσει σχετικά και αποφάσισε ομόφωνα ότι είναι υπέρ της μετονομασίας της Κοινότητας Νεοχωρίου σε Κοινότητα Νεοχωρίου Στούπας”.

 

(Φωτογραφία αρχείου)