Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2024 14:10

Εργα αναβάθμισης σε προαύλια σχολείων του Δήμου Καλαμάτας

Σχολεία που πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου αναβάθμισης προαύλιων χώρων σχολικών μονάδων Δήμου Καλαμάτας που βαίνει προς ολοκλήρωση, επισκέφθηκε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Καραγιάννη και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Δημήτρη Μαστραγγελόπουλο.

Οι παρεμβάσεις αναβάθμισης υφιστάμενων υποδομών των αύλειων χώρων σχολικών μονάδων στην έδρα του δήμου αφορούσαν στο 18ο Δημοτικό Σχολείο, στο 1ο - 2ο ΕΠΑΛ, στο 4ο ΕΠΑΛ - 6ο Λύκειο, στο σχολικό συγκρότημα Γιαννιτσανίκων, όπου συστεγάζονται το 2ο Γυμνάσιο - Λύκειο και το 3ο Γυμνάσιο - 5ο Λύκειο.

Οι εργασίες περιλάμβαναν την κατασκευή ασφαλτοταπήτων επί υφιστάμενων φθαρμένων, αναβάθμιση χώρων άθλησης με τοποθέτηση νέων μπασκετών, εστιών ποδοσφαίρου, εγκατάσταση συστήματος πετοσφαίρισης, επισκευές περιφράξεων, εργασίες πλαστικοποίησης - διαγράμμισης γηπέδων και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα σε γήπεδα ποδοσφαίρου 5Χ5.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 265.000 ευρώ, υλοποιήθηκε με έκπτωση 13% και η υλοποίησή του καλύφθηκε από δημοτικούς (ΣΑΤΑ σχολείων) και από πόρους του Περιφερειακού Ταμείου.