Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2024 21:21

Δήμος Καλαμάτας: Με την ανώτερη κλίμακα οι αμοιβές νομικών προσώπων  

 

 

 

Με την ανώτερη κλίμακα των αμοιβών, εξόδων παράστασης, θα αμείβονται οι πρόεδροι και αντιπρόεδροι των νομικών προσώπων του Δήμου Καλαμάτας.

Αυτό αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία, στην τελευταία του συνεδρίαση. Οπως επισημάνθηκε, στη συγκεκριμένη περίπτωση η απόφαση αφορά το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας.

“Κινούμαστε με την ανώτερη κλίμακα”, σύμφωνα με ΚΥΑ του 2018, ανέφερε στην εισήγησή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης, ενώ όσον αφορά την αποζημίωση των μελών του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για το 2024, ενημέρωσε πως θα είναι 34,20 ευρώ μικτά για κάθε συνεδρίαση.

Σε νομικό πρόσωπο που ο οικονομικός απολογισμός του προηγούμενου έτους είναι από 300.001 έως 1 εκ. ευρώ (όπως στο Δ.Λ.Τ. Καλαμάτας) ο πρόεδρος παίρνει μέχρι 500 ευρώ και ο αντιπρόεδρος 200 ευρώ. Από 1 εκ. και ένα ευρώ έως 3 εκ. ευρώ, τα αντίστοιχα ποσά είναι 600 και 240 ευρώ.

Την απόφαση αυτή καταψήφισε η μείζων μειοψηφία και ο επικεφαλής της Βασίλης Τζαμουράνης, αφού ανέφερε ότι η δημοτική αρχή επιλέγει την ανώτερη αμοιβή, πλην μίας περίπτωσης, παρατήρησε πως “η αυτοδιοίκηση και η συμμετοχή στα κοινά είναι προσφορά, δεν είναι μόνο λεφτά”.

Γ.Σ.