Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 08:08

Δήμος Καλαμάτας: Παράταση έργου αναβάθμισης προαύλιων σχολικών μονάδων

 

Δεύτερη παράταση στην προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου αναβάθμισης προαύλιων χώρων σε σχολεία του δήμου, κατά 3 μήνες, μέχρι τις 23 Μαΐου, με αναθεώρηση, ενέκρινε χθες κατά πλειοψηφία, η Δημοτική Επιτροπή Καλαμάτας.

Την παράταση καταψήφισαν οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Τζαμουράνης και Σπύρος Χανδρινός, διαφωνώντας με την αναθεώρηση, καθώς δεν υπάρχει υπαιτιότητα του δήμου, αλλά υπαιτιότητα του αναδόχου, που αρχικά δεν μπορούσε να βρει συνεργάτες για να δουλέψουν και κινδύνευσε με έκπτωση, όπως ενημέρωσαν ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης.

Ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος υποστήριξαν ότι οι αναθεωρήσεις είναι μειούμενες και δεν θα επιβαρυνθεί ο δήμος, ανέφεραν πως οι αναθεωρήσεις “είναι στη ζωή μας μετά την ενεργειακή κρίση”, ενώ έθεσαν τον κίνδυνο, αν δοθεί υπαιτιότητα του αναδόχου και δεν τηρήσει την προθεσμία, να κηρυχθεί έκπτωτος και να εμπλακεί το έργο σε περιπέτειες, λίγο πριν τελειώσει.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 265.00 ευρώ, υλοποιείται με έκπτωση 13% και η συμβατική του προθεσμία ήταν 180 μέρες, έως 23 Νοεμβρίου.

Ο επιβλέπων μηχανικός Παναγιώτης Μπίτσικας ενημέρωσε ότι οι νέες πρόσθετες εργασίες ήταν η χαλαζιακή άμμος και το καουτσούκ στα γήπεδα 5Χ5.

Στην εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών αναφέρεται ότι “προέκυψαν κατά την εκτέλεση του έργου νέες εργασίες που πρέπει να συμπεριληφθούν σε Ανακεφαλαιωτικό Πίνακα Εργασιών (ΑΠΕ). Επίσης, δεν έχει ολοκληρωθεί η επιμέτρηση του συνόλου των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη”.

Η υπηρεσία ενημερώνει ότι “η εργολαβία περιλαμβάνει εργασίες ομαλοποίησης - κατασκευής νέων ασφαλτοταπήτων στους αύλειους χώρους των σχολείων που παρουσίαζαν ανωμαλίες, εγκυμονώντας κινδύνους για τους μαθητές. Εργασίες που έχουν ήδη ολοκληρωθεί - πιστοποιηθεί και αφορούν το 18ο Δημοτικό Σχολείο, το νοτίως εφαπτόμενο σχολικό συγκρότημα Γιαννιτσανίκων (2ο Γυμνάσιο - 2ο Λύκειο, 3ο Γυμνάσιο - 5ο Λύκειο) και το 1ο - 2ο ΕΠΑΛ. Προβλέπονται, επίσης, εργασίες αναβάθμισης των χώρων αθλοπαιδιών και συγκεκριμένα η πλαστικοποίηση - διαγράμμιση γηπέδων καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης, επιστρώσεις γηπέδων ποδοσφαίρου 5Χ5 με συνθετικό χλοοτάπητα, που βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο. Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση 6 νέων μπασκετών στα γήπεδα καλαθοσφαίρισης του 1ου - 2ου ΕΠΑΛ και στα Δημοτικά Σχολεία Ασπροχώματος και Άριος. Απομένει η τοποθέτηση των ορθοστατών πετοσφαίρισης σε αντικατάσταση υφισταμένων που εμφανίζουν προβλήματα λόγω παλαιότητας, ενώ σε εξέλιξη είναι η τοποθέτηση μεταλλικών εστιών ποδοσφαίρου 5Χ5 στα γήπεδα που γίνεται διάστρωση πλαστικού χλοοτάπητα. Εκτός των προαναφερομένων, απομένουν οι λεπτομερείς εργασίες συντήρησης - επισκευής των φθαρμένων μεταλλικών στοιχείων των περιφράξεων που περικλείουν αθλητικούς χώρους”.

Γ.Σ.