Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2024 22:00

Ενημερωτική συνάντηση για παραβατικότητα στο Αριοχώρι

Ενημερωτική συνάντηση για θέματα που αφορούν την παραβατικότητα και τις μέχρι τώρα ενέργειες του Δήμου Καλαμάτας, προκειμένου να υπάρξει βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Αριοχώρι, παρουσία αιρετών του δήμου και εκπροσώπων των Δημοτικών Ενοτήτων Άριος, Αρφαρών και Θουρίας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον δήμο, την πρωτοβουλία της συνάντησης είχε ο πρόεδρος του Δ.Σ. και του Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας του δήμου Αναστάσιος Ηλιόπουλος, που ενημέρωσε για τις προηγηθείσες συσκέψεις, σε μία από τις οποίες συμμετείχε κλιμάκιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθώς για και τα συμπεράσματά τυυς.

Από τους παριστάμενους εκπροσώπους των κοινοτήτων της περιοχής εκφράστηκε για ακόμη μία φορά ο έντονος προβληματισμός και η ανησυχία για την αύξηση των φαινομένων παραβατικής συμπεριφοράς, σε αναμονή της υλοποίησης συγκεκριμένων μέτρων από το υπουργείο και την Ελληνική Αστυνομία, για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων.

Χαρακτηριστικό είναι το συμβάν στο Πλατύ, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, όταν 27χρονος ρομά που είχε μπει σε σπίτι ηλικιωμένης γυναίκας κι έκλεβε, λίγα μέτρα από την πλατεία του χωριού. Και όταν η γυναίκα τον κατάλαβε, τηλεφώνησε στο καφενείο και οι κάτοικοι που έσπευσαν, τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω και τον παρέδωσαν στους αστυνομικούς που κινητοποιήθηκαν κι έφθασαν αργότερα.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι σε συνέχεια σχετικής πρότασης του προέδρου του Δ.Σ., -μεταξύ άλλων- θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για την υφιστάμενη κατάσταση των βουλευτών του νομού, της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας και του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας.