Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2024 19:11

Δήμος Τριφυλίας: Δράση για προστασία ευάλωτων ομάδων

 

Μητρώο ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και κατοικούν σε περιοχές που συνορεύουν ή έχουν μεγάλη εγγύτητα με δάση ή δασικές εκτάσεις, δημιουργεί ο Δήμος Τριφυλίας.

Η δράση έχει σκοπό να υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση για οργανωμένη απομάκρυνσή τους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Σε σχετική ενημέρωση ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας Νικόλαος Φρούσος τονίζει: «Σε συνεργασία με την αρμόδια οργανική μονάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τριφυλίας στο πλαίσιο οργανωμένων δράσεων για την προστασία της ζωής και της υγείας των πολιτών, σε εφαρμογή του άρθρου 23 παρ. 4 του Ν. 4662/2020 και για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών εξ αιτίας δασικών πυρκαγιών, εκπονείται σχέδιο έγκαιρης απομάκρυνσης των ευάλωτων ομάδων πολιτών, που διαβιούν σε δομημένες περιοχές (οικισμούς, πολεοδομικά τμήματα πόλεων κ.λπ.), των οποίων οι κατοικίες συνορεύουν ή έχουν μεγάλη εγγύτητα με δάση ή δασικές εκτάσεις.

Προκειμένου να γίνει σύνταξη μητρώου για την έγκαιρη ενημέρωση και ειδοποίηση από τη δημοτική αρχή, σε περίπτωση εφαρμογής του μέτρου οργανωμένης απομάκρυνσης, καλούνται τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες (ΑΜΕΑ, κινητικά ή /και αναπνευστικά προβλήματα, κώφωση, τύφλωση κ.λπ.) και διαβιούν στις ανωτέρω αναφερόμενες περιοχές ή οι προσωπικοί βοηθοί τους ή τα άμεσα συγγενικά τους πρόσωπα, εφόσον το επιθυμούν να επικοινωνήσουν με το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του δήμου μας για να καταγραφούν στο μητρώο.

Για την καταγραφή στο ανωτέρω μητρώο, τα ενδιαφερόμενα άτομα θα πρέπει να παρέχουν την έγγραφη συγκατάθεσή τους ως προς τα παρεχόμενα στοιχεία, τα οποία για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων σε καμία περίπτωση δεν δημοσιοποιούνται.

Επικοινωνία: Μαρία Παναγιωτοπούλου 27613 60023, Σωτήριος Παναγιωτόπουλος 27613 60040, Ομάδα «Βοήθεια στο Σπίτι» Γεωργία Παπαδοπούλου 27653 60213, Ελένη Καραγιάννη 27630 29055».

Κ.Μπ.