Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013 13:45

Συνεδρίαση ΣΤΟ Καλαμάτας για τα χιόνια

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Συνεδρίαση ΣΤΟ Καλαμάτας για τα χιόνια

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός του Δήμου Καλαμάτας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό, εν όψει του φετινού χειμώνα: Στη διαπίστωση αυτή -όπως γνωστοποιεί ο δήμος με σχετική ανακοίνωσή του- κατέληξε η...

χθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (ΣΤΟ) Πολιτικής Προστασίας, στο Δημαρχείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.
Ο σχεδιασμός επικεντρώθηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην αντιμετώπιση καταστάσεων στον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου αφ’ ενός και αφ’ ετέρου στις ορεινές περιοχές των τ. Δήμων Αρφαρών και Θουρίας. Οπως σημειώνεται,, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας ανέφερε πως ο δήμος έχει 4 οχήματα εξοπλισμένα και κατάλληλα για δράση σε ακραίες χειμερινές συνθήκες, «ενώ έχει προμηθευθεί ικανή ποσότητα αλατιού, την οποία θα διαμοιράσει στις Τοπικές Κοινότητες του Ταϋγέτου, προκειμένου να παρέμβουν άμεσα εφ’ όσον υπάρξει ανάγκη. Εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίησή του για την καλή εξέλιξη της εργολαβίας τοποθέτησης πλεγμάτων στην εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης, τα οποία αποτρέπουν την πτώση βράχων».
Παράλληλα ο δήμαρχος -σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση- τόνισε πως «σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων, το Δημαρχείο θα ανοίξει και θα λειτουργήσει ως κέντρο συντονισμού και το προσωπικό θα βρίσκεται σε 24ωρη ετοιμότητα, ενώ τη φροντίδα για τη διάσωση έχει η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Τροχαία επιτηρεί τους δρόμους και ενημερώνει τους πολίτες. Ο Δήμος Καλαμάτας συνεργάζεται με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών».
Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΣΤΟ, εξ άλλου, εγκρίθηκε η εισήγηση του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας, αναφορικά με το σχεδιασμό και τις δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό τον φετινό χειμώνα.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER