Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014 21:53

Τσώνης σε Αναστασόπουλο: "Να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων όσοι άσκησαν εξουσία"

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τσώνης σε Αναστασόπουλο: "Να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων όσοι άσκησαν εξουσία"

"Να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων μας και ιδιαίτερα όσων διαχειρίστηκαν δημόσια αξιώματα, όλα τα χρόνια που άσκησαν εξουσία». Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στον Δήμο Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, σε ανακοίνωσή του με αφορμή σχετική αναφορά που έγινε από τον δήμαρχο Στάθη Αναστασόπουλο στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του Γ. Τσώνη αναφέρονται τα εξής:

«"Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη"… (Από την ποιητική σύνθεση “Κήπος Χαρίτων” του ιερομόναχου και λόγιου Καισάριου Δαπόντε).

Ο κατά παραχώρηση μέχρι σήμερα δήμαρχος Μεσσήνης, κ. Ευστάθιος Αναστασόπουλος, αντιλαμβανόμενος πλέον ότι οι ημέρες στη συγκεκριμένη θέση είναι μετρήσιμες, έφθασε κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου -προσβάλλοντας το θεσμικό αυτό όργανο- στο έσχατο σημείο της αμετροέπειας και του αυτοεξευτελισμού:

Υποκαθιστώντας κάθε αρμόδια αρχή, ως Καίσαρας, πρότεινε να ανοίξουν οι λογαριασμοί των υποψηφίων δημάρχων Μεσσήνης, αν και έχουμε ακολουθήσει την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία, δημοσιοποιώντας αναλυτικά όλα μας τα έξοδα της προεκλογικής περιόδου.

Ο κ. Αναστασόπουλος όμως προσπαθεί αγωνιωδώς, με άθλιο τρόπο, να δικαιολογήσει την ήττα του στις κάλπες, αποδίδοντάς την σε παραθεσμική διαδικασία, δηλαδή σε χρηματισμούς, και όχι στην ευθυκρισία των πολιτών του Δήμου Μεσσήνης, προσβάλλοντάς τους βάναυσα με αυτόν τον τρόπο, χωρίς ωστόσο να παρουσιάζει το οποιοδήποτε στοιχείο.

Παρ’ όλα αυτά, εμείς, όχι μόνο είμαστε θετικοί απέναντι στην πρόταση του κ. Αναστασόπουλου, αλλά αντιπροτείνουμε να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων μας και ιδιαίτερα όσων διαχειρίστηκαν δημόσια αξιώματα, όλα τα χρόνια που άσκησαν εξουσία.

 

Αναμένουμε από τον κ. Αναστασόπουλο, αν γνωρίζει οτιδήποτε, αντί να προχωρεί σε πράξεις δημιουργίας ευτελών εντυπώσεων, να προσφύγει στα αρμόδια θεσμικά όργανα και να ζητήσει την υλοποίηση της πρότασής του για άνοιγμα των λογαριασμών. Αναμένουμε...».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER