Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014 17:24

Χρηματοδότηση έργων στην πυρόπληκτη Αρχαία Μεσσήνη

 

Χρηματοδότηση για τα όμβρια και άλλα έργα προστασίας στην πυρόπληκτη Αρχαία Μεσσήνη ζήτησε από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, στην πρόσφατη συνάντηση που είχε μαζί του στην Αθήνα, επιδίδοντάς του σχετικό υπόμνημα.

 

Στη σχετική ανακοίνωση του δήμου προστίθεται ότι ο δήμαρχος, στην ίδια συνάντηση, επέδωσε στον υπουργό και ένα ακόμα υπόμνημα, σχετικά με την επαναλειτουργία του τρένου στη γραμμή Καλαμάτα - Μεσσήνη - ΤΕΙ, με τον Μ. Χρυσοχοΐδη να δεσμεύεται ότι «σύντομα θα έχουμε εξελίξεις».

Ειδικότερα, όσον αφορά την προστασία της Αρχαίας Μεσσήνης, στην ανακοίνωση του δήμου αναφέρεται ότι ο Στ. Αναστασόπουλος τόνισε στον υπουργό την αναγκαιότητα χρηματοδότησης του δήμου με 100.000 ευρώ για το έργο αποκατάστασης της απορροής των ομβρίων στην πυρόπληκτη περιοχή. Παράλληλα ο δήμαρχος, συνεχίζει η ανακοίνωση, ζήτησε από τον Μ. Χρυσοχοΐδη και την χρηματοδότηση από το υπουργείο της εκπόνησης σχεδίου βελτίωσης της προσβασιμότητας του οικισμού της Αρχαίας Μεσσήνης «με την κατασκευή αντιπυρικής οδού, βορειοανατολικά του οικισμού, εκτιμώμενης δαπάνης 100.000 ευρώ, καθώς και την κατασκευή αντιπυρικής ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου, περιμετρικά».

 

Οσον αφορά την επαναλειτουργία του τρένου στη γραμμή Καλαμάτα - Μεσσήνη - ΤΕΙ, ο Στ. Αναστασόπουλος σημείωσε την αναγκαιότητα για την επαναδρομολόγηση της γραμμής Καλαμάτα - Μεσσήνη, καθώς «θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής, θα αυξήσει την παραγωγική ανασυγκρότηση και σε συνδυασμό με την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας, θα τονώσει την τουριστική κίνηση στη Μεσσήνη και τις γύρω περιοχές».