Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015 18:54

Οικόπεδο για αδέσποτα κόντα στον βιολογικό

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Οικόπεδο για αδέσποτα κόντα στον βιολογικό

Σε κτήμα κοντά στο βιολογικό καθαρισμό της Καλαμάτας πρόκειται τελικά να δημιουργηθεί μέχρι το καλοκαίρι χώρος προσωρινής φύλαξης και φροντίδας αδέσποτων σκυλιών.

Αυτό σημείωσε στην "Ε" ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις μας, για το θέμα των αδέσποτων που απασχολεί γειτονιές της πόλης.

Αρχικά μας ενημέρωσε ότι απέβη άγονος ο διαγωνισμός για την εξεύρεση κατάλληλου χώρου. «Παρουσιάστηκε ένας ενδιαφερόμενος στο διαγωνισμό. Η έκταση που προσφέρθηκε, προορίζεται ως χώρος αμιγούς κατοικίας και υπήρχε κίνδυνος προσφυγής», ανέφερε ο δήμαρχος και πρόσθεσε: «Είναι αδύνατο να βρούμε χώρο μέσα στα όρια του ΓΠΣ. Και ο χώρος για τα αδέσποτα πρέπει να είναι κοντά στην Καλαμάτα, για να βοηθήσουν και οι εθελοντές».

Αφού διευκρίνισε ότι «θέλουμε χώρο για αρκετά χρόνια», μας πληροφόρησε πως αποφάσισαν να επιλέξουν και να βελτιώσουν την προβληματική έκταση κοντά στο βιολογικό. Ανέφερε ότι «πήγαμε και μπαζώσαμε το οικόπεδο. Το έχουμε σηκώσει 2 μέτρα, στο τμήμα που είναι κοντά στο δρόμο. Συντάσσεται μελέτη και ο χώρος θα περιφραχθεί. Εχει νερό και ρεύμα και θα ρίξουμε και τσιμέντο. Θα τοποθετήσουμε και λυόμενα, για να μένουν τα σκυλιά και μέχρι το καλοκαίρι θα είμαστε έτοιμοι».

Ο κ. Νίκας είπε ότι ο χώρος θα είναι για 50 σκυλιά και παρατήρησε πως θα είναι προσωρινός, για φύλαξη και φροντίδα: «Εκεί θα γίνεται παρακολούθηση, εμβολιασμός και στείρωση και στη συνέχεια θα τα αφήνουμε εκεί που τα βρήκαμε. Αν είναι επιθετικά, θα θανατώνονται. Θα κάνουμε ό,τι λέει ο νόμος. Και πρέπει να δούμε και ποιος θα τα μαζέψει».

Τέλος, ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι θέλουν η όλη προσπάθεια να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ και πως στο συγκεκριμένο χώρο θα κάνουν εγκατάσταση αποτροπής κουνουπιών.

Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER