Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015 12:45

Κάτω Αμπελόκηποι: Συγκέντρωση χρημάτων για το παλιό σχολείο

Γράφτηκε από την
Κάτω Αμπελόκηποι: Συγκέντρωση χρημάτων για το παλιό σχολείο

Εκστρατεία ενημέρωσης για τη συγκέντρωση χρημάτων, προκειμένου να αναστηλωθεί το παλιό σχολείο των Κάτω Αμπελοκήπων Πυλίας (Μινάγια), ξεκινά ο σύλλογος του χωριού, ύστερα από την αρνητική απάντηση που έλαβε από το δήμαρχο Πύλου - Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη αναφορικά με το ενδεχόμενο να ενταχθεί το εν λόγω έργο σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. 

Σύμφωνα με τον πολιτισμολόγο Δημοσθένη Κορδό, η συνάντηση με το δήμαρχο πραγματοποιήθηκε στις 9 του μήνα. Η δημοτική αρχή έκανε γνωστό ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κάποιο τρέχον πρόγραμμα χρηματοδότησης στο οποίο θα μπορούσε να ενταχθεί το σχολείο, και παράλληλα δεν υπάρχει χρηματοδοτική δυνατότητα εκ μέρους του δήμου ώστε να προχωρήσει το έργο με ιδίους πόρους.  

Να σημειωθεί εδώ ότι, πέρα από την ιστορικότητα του κτηρίου, που είναι έτοιμο να καταρρεύσει, υπάρχει και ζήτημα ασφάλειας καθώς η υφιστάμενη κατάσταση θέτει σε κίνδυνο τους διερχόμενους. Ο σύλλογος λοιπόν στοχεύει να προχωρήσει μόνος του σε μια ενημέρωση με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για το συγκεκριμένο έργο, «ώστε να φέρει εις πέρας κάποιες άμεσες τεχνικές εργασίες υποστήριξης του κτηρίου, καθώς το κτήριο κινδυνεύει με κατάρρευση και στη συνέχεια σε σταδιακές εργασίες αποκατάστασης, με βάση τις οικονομικές του δυνατότητες».

Ο κ. Κορδός με προσωπική του επιστολή είχε ζητήσει το 2013 από τον Δήμο Πύλου - Νέστορος την επανένταξη του έργου (απόφαση 355/09) «Αποκατάσταση του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Αμπελοκήπων» στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Πύλου - Νέστορος, καθώς το έργο αυτό ήταν ενταγμένο στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου κατά τα έτη 2010, 2011 και 2012 αλλά αφαιρέθηκε στη συνέχεια από τη νυν δημοτική αρχή. Σημειώνει δε πως το έργο αυτό ήταν προτεινόμενο από την προηγούμενη δημοτική αρχή, με δήμαρχο τον κ. Χρονόπουλο, για ένταξη στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης Leader 2007-2013.     

Κ.Δ.

 


NEWSLETTER