Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2015 16:25

Επιστημονικό συνέδριο για τις τεχνολογικές εξελίξεις στην Costa Navarino

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 29 Μαΐου στο Δήμο Πύλου - Νέστορος το τετραήμερο διεθνές συνέδριο "Qomex", το οποίο είχε ως θέμα την ποιότητα της εμπειρίας στα πολυμέσα.

Η Διεθνής Συνδιάσκεψη "Qomex" με την επταετή πλέον επιτυχή πορεία της, θεωρείται η ναυαρχίδα των επιστημονικών εκδηλώσεων, όπου παρουσιάζονται και συζητούνται οι τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις, σχετικές με την ποιότητα της εμπειρίας στα πολυμέσα. 

Φέτος το συνέδριο έγινε στην ξενοδοχειακή μονάδα Costa Navarino. Οι 100 και πλέον συμμετέχοντες - ερευνητές, οι οποίοι προέρχονταν από διάφορα μέρη του κόσμου, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τόσο την ιστορία όσο και την κουλτούρα της περιοχής της Πυλίας, παίρνοντας μέρος στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Πύλου - Νέστορος. Οι ερευνητές επισκέφτηκαν το Νιόκαστρο της Πύλου, την οικία Κ. Τσικλητήρα με την έκθεση Rene Puaux, ενώ είδαν παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς από το Σύλλογο Κυριών Πύλου και γεύτηκαν παραδοσιακά κεράσματα από χορηγούς - επιχειρηματίες της περιοχής.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης σε δήλωσή του ανέφερε πως «Ζούμε σε καιρούς αλματώδους ανάπτυξης της τεχνολογίας, που καθιστούν τη διοργάνωση τέτοιων συνεδρίων αναγκαία για το κοινωνικό σύνολο. Αισθάνομαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την επιλογή του τόπου μας για τη διεξαγωγή του διεθνούς συνεδρίου "Qomex", καθώς επισκέπτες από τις 5 ηπείρους ήρθαν κοντά στην ξεχωριστή κουλτούρα της περιοχής μας και γνώρισαν μια από τις σημαντικότερες ιστορίες της οικουμένης, αυτή της Πύλου. Είμαι σίγουρος ότι τέτοιου βεληνεκούς συνέδρια θα συνεχίσουν και θα αναπτύξουν έτσι το συνεδριακό τουρισμό στην περιοχή».