Σάββατο, 25 Ιουλίου 2015 10:53

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε δρόμους της Καλαμάτας

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, κατά πλειοψηφία, το βράδυ της Πέμπτης, είναι:

- Οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου: Μεταξύ των οδών Βασ. Γεωργίου και Γ. Ρουμελιώτη, επαναφορά της κυκλοφορίας σε διπλή κατεύθυνση, με παράλληλη απαγόρευση της στάθμευσης στη δυτική πλευρά της Μεγάλου Αλεξάνδρου.

- Οδός Ψαρών: Να έχει προτεραιότητα έναντι όλων των καθέτων της, από την οδό Μακεδονίας έως Κρήτης - Λυκούργου (Πάρκο Σιδηροδρόμων). Οι οδοί Μακεδονίας και Κρήτης συνεχίζουν να έχουν προτεραιότητα έναντι της οδού Ψαρών. Η Ψαρών να έχει προτεραιότητα έναντι της μικρής ανώνυμης οδού μεταξύ Αριστείδου και Δαμοφώντος.

- Οδός 23ης Μαρτίου: Κατάργηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου (το 2011) για τη στάθμευση αυτοκινήτων στη βόρεια πλευρά της νησίδας και μετατροπή αποκλειστικά σε στάθμευση δικύκλων.

- Οδός Υπαπαντής: Κατάργηση της ελεγχόμενης στάθμευσης στο τμήμα βόρεια της οδού Μητροπολίτου Μελετίου και έως την πλατεία Υπαπαντής και μετατροπή αποκλειστικά σε στάθμευση επιβατικών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης (κάτω των 2,5 τόνων).

- Οδός Νέδοντος: Κατάργηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου (το 2012) για τη στάθμευση δικύκλων στην ανατολική πλευρά της οδού Νέδοντος μήκους 16,30 μέτρων μεταξύ Μητροπέτροβα και Γιατράκου και μετατροπή σε ελεγχόμενη στάθμευση επιβατικών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης.

- Οδός Φραντζή: Επέκταση του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στο νότιο πεζοδρόμιο, από την οδό Αριστομένους μετά το χώρο στάθμευσης δικύκλων και έως το σιδηροδρομικό σταθμό.

- Οδός Σιδηροδρομικού Σταθμού: Τροποποίηση αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (το 2009) που αφορούν την ελεγχόμενη στάθμευση και μετατροπή σε στάθμευση δικύκλων σε όλο το μήκος της οδού.