Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015 12:52

Ο Αγγλος πρέσβης λατρεύει τη Μεσσηνία 

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ο Αγγλος πρέσβης λατρεύει τη Μεσσηνία 

«Αγαπάω, λατρεύω αυτή την περιοχή της Ελλάδας, που τη γνωρίζω πολύ καλά εδώ και σχεδόν 30 χρόνια, από τα εφηβικά μου χρόνια». Αυτό τόνισε χθες, για την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία, μιλώντας ελληνικά, ο πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας Τζον Κίτμερ, κατά τη συνάντησή του με το δήμαρχο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας Παναγιώτη Νίκα.

Ο πρέσβης επεσήμανε πως «αυτός ο τόπος έχει πολλά πλεονεκτήματα. Εχει πολλά διαφορετικά προϊόντα, που είναι πασίγνωστα, όχι μόνο στη χώρα μου, στην πατρίδα μου, αλλά παγκοσμίως».

Ο Βρετανός πρέσβης που βρέθηκε στη Μεσσηνία με την ευκαιρία του ετήσιου συνεδρίου του Συλλόγου Βρετανικών Τουριστικών Πρακτορείων, που πραγματοποιείται στην Costa Navarino, σημείωσε ότι «αυτό δείχνει την σπουδαιότητα του τουριστικού κλάδου εδώ στην Ελλάδα για τα βρετανικά πρακτορεία. Επίσης, δείχνει την εμπιστοσύνη μας σ’ αυτή την περιοχή και στην Ελλάδα πιο γενικά. Φέτος και πέρσι και πρόπερσι έχουμε δει μία μεγάλη αύξηση των αριθμών των Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα. Παρ’ όλες τις δυσκολίες, αυτό δείχνει ότι κάνετε κάτι με τον καλύτερο τρόπο. Είναι πάρα πολύ θετικό. Η φιλοξενία της Ελλάδας αναγνωρίζεται βαθιά από τους συμπατριώτες μου και νομίζω ότι αυτές οι θετικές εξελίξεις θα συνεχιστούν».

Ο κ. Κίτμερ εξέφρασε την άποψη ότι «αυτή η περιοχή έχει μεγάλη ικανότητα για ανάπτυξη, όχι μόνο τουριστική, όσο κι αν σπουδαία είναι αυτή η ανάπτυξη, αλλά ανάπτυξη σε άλλους κλάδους. Εγώ, ως εκπρόσωπος της Μεγάλης Βρετανίας, είμαι πάντα ανοικτός σε προτάσεις για ενισχυμένη συνεργασία μεταξύ μας». Ευχήθηκε σε όλους τους τοπικούς επιχειρηματίες, στις περιφερειακές και τοπικές αρχές, «καλή επιτυχία γι’ αυτή την από κοινού προσπάθεια για ανάπτυξη, εδώ σε αυτή την περιοχή και, βέβαια, στην Ελλάδα πιο γενικά. Είναι σαφές ότι με το σωστό σχεδιασμό και με την απαραίτητη εξωστρέφεια υπάρχουν μεγάλες ικανότητες εδώ και εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία, καλή δύναμη, κουράγιο». Κι εξήγησε ότι «το κουράγιο είναι απαραίτητο γιατί οι συνθήκες δεν είναι καλές, υπάρχει η ύφεση», ενώ παρατήρησε πως «απαραίτητο είναι και το όραμα».

Ο δήμαρχος Π. Νίκας ευχαρίστησε τον πρέσβη, «γιατί γνωρίζει την περιοχή μας άριστα, είναι επισκέπτης στην περιοχή μας πάνω από 20 χρόνια, και της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας και της Μάνης - έχει ανέβει μέχρι την κορυφή του Ταϋγέτου». Και παρατήρησε πως «θα ήταν μεγάλη μας χαρά και τιμή αν οργανώναμε προσεχώς μία συνάντηση με Βρετανούς επιχειρηματίες - βεβαίως συνδέονται και με τις κυβερνητικές πολιτικές όλα αυτά τα ζητήματα - για συμβολή στην ανάπτυξη της περιοχής μας».

Ο δήμαρχος προσέφερε στον πρέσβη τοπικά προϊόντα και ο κ. Κίτμερ όταν είδε το ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτα, το αποκάλεσε «φημισμένο προϊόν». Ο πρέσβης προσέφερε στο δήμαρχο το πιο πρόσφατο βιβλίο του Πάτρικ Λη Φέρμορ που εκδόθηκε μετά το θάνατό του, και αναφέρεται στην απαγωγή του Γερμανού στρατηγού Κράιπε στην Κρήτη, από Ελληνες και Βρετανούς, κατά την περίοδο της Κατοχής.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER