Παρασκευή, 01 Απριλίου 2016 19:45

Καταγγέλλει το Φαββατά για αναθέσεις του Δήμου Θουρίας η δημοτική αρχή Καλαμάτας

Η επιμονή του συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρη Φαββατά για το ζήτημα των απευθείας αναθέσεων, προκάλεσε την αντίδραση των συμβούλων της πλειοψηφίας, χθες στην Οικονομική Επιτροπή, οι οποίοι του καταλόγισαν ευθύνες όταν ήταν αντιδήμαρχος Θουρίας.

Του ανέφεραν, μάλιστα, ότι εμπλέκεται σε έκθεση των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, αφήνοντας αιχμές πως θα έπρεπε να έχει λογοδοτήσει και γι’ αυτό, κατά την άποψή τους, δεν έχει δικαίωμα να μιλάει. 

«Να σταματήσουν οι απευθείας αναθέσεις«, είπε ο κ. Φαββατάς, με αφορμή τη μεγάλη έκπτωση που δόθηκε για το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης στο νέο κτήριο του 8ου Δημοτικού Σχολείου, για το οποίο υπήρξε προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Ο πρόεδρος της επιτροπής -αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπούχαλης του απάντησε ότι ειδικά αυτός δεν έχει δικαίωμα να μιλάει, αναφέροντας πως όλα γίνονται νόμιμα.

Ο σύμβουλος Θανάσης Ηλιόπουλος τον προέτρεψε να πει στον αρμόδιο υπουργό, τον κ. Κουρουμπλή, τώρα που είναι κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - φιλική του, να αλλάξει το νόμο. Και ανέφερε  ότι όλα γίνονται σύμφωνα με το νόμο για τους διαγωνισμούς. Μάλιστα, βρήκε την ευκαιρία, να απαντήσει στον κ. Φαββατά, για την αναφορά - καταγγελία του για το κατάστημα "Κεντρικόν" - της οικογένειας Μπούχαλη (του αντιδημάρχου), ότι από το 2007 έως το 2015, για τα γεύματα φιλοξενίας που έχει αναθέσει η "Φάρις" σε σύνολο 16.136,44 ευρώ, το"Κεντρικόν" έχει πάρει 2.989 ευρώ. Ανέφερε, ακόμα, ότι για τις απευθείας αναθέσεις - κατατμήσεις του Δήμου Θουρίας, ο Δήμος Καλαμάτας πήγε στα δικαστήρια και πλήρωσε.

Ο σύμβουλος Παύλος Μπουζιάνης είπε ότι το όνομα του τότε αντιδημάρχου Θουρίας, του κ. Φαββατά εμπλέκεται σε έκθεση των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και ανέφερε πως «θα έπρεπε να έχετε λογοδοτήσει».

Ο σύμβουλος της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Τάσος Νιάρχος αναρωτήθηκε προς τους συμβούλους της πλειοψηφίας, «αυτό με το Δήμο Θουρίας σας απαλλάσσει από τις ευθύνες σας;».

Απαντώντας, ο Δ. Φαββατάς είπε ότι «δεν ξέρω αν υπάρχουν τα πορίσματα που λέει ο κ. Μπουζιάνης, τα έχει και πάλι επικαλεστεί». Ζήτησε «να δούμε πώς λειτουργούσαν οι μικροί δήμοι, όπως οι Δήμοι Θουρίας, Αριος και Αρφαρών που δεν είχαν υπηρεσίες» και παρατήρησε ότι «όλα αυτά έχουν εγκριθεί, έχουν περάσει από τον Επίτροπο. Οποιος ασχολείται με τα παλιά…».

Γ.Σ.