Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018 09:51

Ο Βασίλης Κοσμόπουλος για την αναβάθμιση του αεροδρομίου Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Ο Βασίλης Κοσμόπουλος για την αναβάθμιση του αεροδρομίου Καλαμάτας

 

 

Την απόφαση της κυβέρνησης να αναβαθμίσει το αεροδρόμιο Καλαμάτας σε διεθνές, με διαγωνισμό παραχώρησης στα πρότυπα του αεροδρομίου στο Καστέλι του Ηρακλείου Κρήτης, χαιρετίζει ο υποψήφιος δήμαρχος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας Βασίλης Κοσμόπουλος.

Ωστόσο, ζητεί έγκαιρη ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και του δήμου, ώστε να συνεισφέρουν στην ταχεία ολοκλήρωση του έργου προς όφελος των πολιτών.

Ειδικότερα, ο Βασίλης Κοσμόπουλος σημειώνει: “Με μεγάλη προσοχή διαβάσαμε τις δηλώσεις του υπουργού Υποδομών κ. Χρήστου Σπίρτζη ότι «η Ελλάδα μπορεί να αποκτήσει ένα ακόμα διεθνές αεροδρόμιο και αυτό είναι της Καλαμάτας». Ο κ. υπουργός είπε επίσης ότι «ο διαγωνισμός παραχώρησης του αεροδρομίου θα προκηρυχθεί στα πρότυπα του αεροδρομίου στο Καστέλι της Κρήτης». Οι δηλώσεις αυτές του κ. υπουργού έρχονται ως επιστέγασμα των απόψεων των αναλυτών της αεροπορικής αγοράς ότι «το αεροδρόμιο της Καλαμάτας μπορεί να επωφεληθεί από τις ενισχυμένες τουριστικές ροές που διαπιστώνονται στην ευρύτερη περιοχή, εξαιτίας του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Costa Navarino, ενώ είναι προφανές ότι η κατασκευή ενός μεγάλου διεθνούς αεροδρομίου στην Καλαμάτα θα ωφελήσει όλη την Πελοπόννησο». Χαιρετίζουμε την απόφαση αυτή της κυβέρνησης, αλλά οφείλουμε να σημειώσουμε ότι για έργα υποδομών τέτοιας κλίμακας απαιτείται η έγκαιρη ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και του δήμου, οι οποίοι καταθέτοντας τις δικές τους απόψεις για την κατασκευή του έργου, μπορούν να συνεισφέρουν στην ταχεία ολοκλήρωσή του προς όφελος των πολιτών, όσων συμμετάσχουν ιδιωτικά, αλλά και του ευρύτερου δημόσιου τομέα”.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, στο πλαίσιο του 7ου European Aviation Conference που διεξήχθη στην Αθήνα, είχε σημειώσει πως “η Ελλάδα μπορεί να αποκτήσει ακόμα ένα διεθνές αεροδρόμιο, αυτό είναι της Καλαμάτας, το οποίο θα εξυπηρετεί την Πελοπόννησο”. Στο περιθώριο του συνεδρίου είχε επισημάνει ότι “ο διαγωνισμός παραχώρησης του αεροδρομίου της Καλαμάτας θα προκηρυχθεί στα πρότυπα του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι της Κρήτης”.

Την αναβάθμιση του αεροδρομίου Καλαμάτας είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο Πελοποννήσου στις 27 Φεβρουαρίου στην Τρίπολη, τονίζοντας: “Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας θα αναβαθμιστεί σε ένα διεθνές αεροδρόμιο στο πρότυπο του αεροδρομίου του Καστελίου. Ενα σημαντικό έργο που θα κάνει τη Μεσσηνία και κατά επέκταση την Πελοπόννησο διεθνή τουριστικό προορισμό”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER