Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019 13:15

Καλαμάτα: "Ασπίδα" Μάκαρη στην επιλογή ΣΥΡΙΖΑ

Με ανακοίνωση, που εκδόθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας η παράταξη "Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες" του Μανώλη Μάκαρη παρουσίασες την δική της οπτική στην ανακοίνωση στήριξης από τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές για τον Δήμο Καλαμάτας.

Ουσιαστικά με την ανακοίνωση αυτή γίνεται προσπάθεια να περιοριστούν οι εσωτερικές αντιδράσεις στον συνδυασμό, υπογραμμίζοντας παράλληλα τον ανεξάρτητο χαρακτήρα του και κάνοντας έμμεσα γνωστές στον ΣΥΡΙΖΑ τις προθέσεις, για το ποιός θα έχει το πάνω χέρι στις επιλογές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

"Ο Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες, με τη συνέλευση της 3ης Σεπτέμβρη 2018, επικύρωσε έμπρακτα και δημόσια τις ιδρυτικές του αρχές και τον ανεξάρτητο και αδέσμευτο χαρακτήρα της παράταξης. Όπως όλοι γνωρίζουν, χρειάστηκε ν’ αγωνιστούμε σκληρά, ειδικά τους τελευταίους μήνες, και πετύχαμε να περιφρουρήσουμε την αυτονομία και την αυτοτέλειά μας, που αποτελούν βασικά συστατικά της παράταξής μας.

Θεωρούμε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι τα μέλη μας προέρχονται από όλο το εύρος της τοπικής κοινωνίας, εκπροσωπώντας την στο σύνολό  της. Αυτό άλλωστε ενισχύθηκε με την ουσιαστική διεύρυνση ενόψει και των επικείμενων εκλογών, η οποία αποτυπώνεται και στη σύνθεση του ψηφοδελτίου μας. Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν στη δημοτική μας παράταξη, θα πρέπει να συντάσσονται με τις αρχές και τις αξίες της, σεβόμενοι πρωτίστως τον ανεξάρτητο ρόλο της αυτοδιοίκησης. Τα κόμματα οφείλουν να έχουν διακριτό ρόλο σε σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση και οι αποφάσεις τους αφορούν τα ίδια και οι πολιτικές τους επιλογές.

Με συνέπεια και όραμα διαμορφώνουμε το πλειοψηφικό ρεύμα που εγγυάται την αλλαγή σελίδας στον Δήμο Καλαμάτας".