Σάββατο, 02 Μαρτίου 2019 18:10

Κερδίζει έδαφος η υποψηφιότητα Σωτήρη Μπακούρου στην Τριφυλία

Ο Σωτήρης Μπακούρος, σύμφωνα με όλες τις συγκλίνουσες πληροφορίες, θα είναι επικεφαλής συνδυασμού της Κεντροαριστεράς στο Δήμο Τριφυλίας, που αναμένεται να στηριχτεί τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από το ΚΙΝΑΛ, είτε οργανωμένα είτε από στελέχη των δύο πολιτικών χώρων.

Η υποψηφιότητα Μπακούρου είχε πέσει από την αρχή στο τραπέζι των από κοινού συζητήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, μαζί με αυτή του Γιάννη Κωνσταντόπουλου που φαίνεται να είχε προκριθεί ως πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις και συζητήσεις, τελικά φαίνεται να επικρατεί η περίπτωση Μπακούρου. Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι στην τελευταία σύσκεψη των τοπικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε πριν λίγες ημέρες στα Φιλιατρά, στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ πρότειναν να επανεξεταστεί η υποψηφιότητα Μπακούρου - κι από εκεί και πέρα φάνηκε να κερδίζει έδαφος, καθώς όπως εκτιμήθηκε μπορεί να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση στο χώρο.

Προφανώς έχει συνεκτιμηθεί και το ότι οι μέχρι τώρα ανακοινώσεις υποψηφίων, πλην αυτή του Σαράντου Κουκούμη που είναι από το ΚΚΕ, όλες οι υπόλοιπες, 4 τον αριθμό, προέρχονται από το χώρο της ΝΔ. Ετσι μια κοινή υποψηφιότητα από το χώρο της Κεντροαριστεράς αποκτά σημαντικό προβάδισμα.

Πάντως όπως και να έχει το ζήτημα φαίνεται ότι θα ξεκαθαρίσει άμεσα, με συμφωνία ή όχι.

Κ.Μπ.