Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019 12:21

Αντίθεση Πετράκου σε έρευνες για πετρέλαιο στον Κυπαρισσιακό

Την αντίθεσή του σε έρευνες για πετρέλαιο στον Κυπαρισσιακό Κόλπο εξέφρασε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θανάσης Πετράκος, τονίζοντας ότι είναι οξύμωρο να λειτουργήσουν βαριές βιομηχανικές εγκαταστάσεις μέσα στην περιοχή "Natura". Συγκεκριμένα ο κ. Πετράκος δήλωσε:

«Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπογραφούν οι συμβάσεις για την παραχώρηση των περιοχών του Ιονίου και του Κυπαρισσιακού κόλπου για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, διότι στο λεγόμενο οικόπεδο 10, που είναι ανάμεσα στις Στροφάδες και τις ακτές του Κυπαρισσιακού, θα γίνουν βαριές βιομηχανικές εγκαταστάσεις, γεγονός που θα έχει ως συνέπεια την πλήρη υποβάθμιση περιβαλλοντικά της περιοχής, αλλά και οικονομικά οι συνέπειες θα είναι αρνητικές, διότι μπαίνει σε κίνδυνο το τουριστικό, αγροτικό και αλιευτικό προϊόν της περιοχής.

Επιπλέον, θέλουμε να τονίσουμε ότι είναι εκτός λογικής από τη μια να έχει χαρακτηριστεί η περιοχή του Κυπαρισσιακού Κόλπου "Natura" και από την άλλη να δίνεται άδεια για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, αλλά και με δεδομένο ότι η περιοχή είναι άκρως σεισμογενής, οι κίνδυνοι ατυχήματος και συνεπώς οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής καταστροφής της περιοχής είναι πολύ μεγάλοι.

Καλούμε τους πολίτες να αντιδράσουν, διότι ούτε η περιφερειακή αρχή ούτε η τοπική αυτοδιοίκηση μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί, αλλά ούτε και κάποιος από τους επίδοξους περιφερειάρχες».