Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019 16:36

Προσφυγή κατά της απόφασης για απαλλοτριώσεις από την "Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου"

Η "Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου" κατέθεσε προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τις απαλλοτριώσεις που θα γίνουν, προκειμένου να κατασκευαστούν οι μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θανάσης Πετράκος σε προχθεσινή συνέντευξη Τύπου εξήγησε ότι η προσφυγή γίνεται και για τυπικούς λόγους - και συγκεκριμένα επειδή η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου συνεχίστηκε στις 13 Μαρτίου, ενώ το Σώμα είχε αποφασίσει να συνεχιστεί στις 18 Μαρτίου.

Οταν η "Ε" ρώτησε τον κ. Πετράκο γιατί το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν αποφάσισε στις 12 Μαρτίου, ενώ είχε απαρτία, και αν υπάρχει ενδεχόμενο συμπαιγνίας για να ακυρωθεί το έργο, με κίνδυνο να καταβληθούν αποζημιώσεις στην ΤΕΡΝΑ, ο υποψήφιος περιφερειάρχης άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Συγκεκριμένα ο Θ. Πετράκος δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι χθες, Πέμπτη 28 Μαρτίου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της "Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου" Σαράντος Αλεξανδρής και Σταύρος Χρυσαδάκος, μαζί με τον ανεξάρτητο περιφερειακό σύμβουλο Θοδωρή Βασιλακόπουλο, κατέθεσαν προσφυγές στην Επιτροπή του Αρθρου 68 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, για να ακυρωθούν οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου με τις οποίες προχώρησαν σε αναγκαστικές απαλλοτριώσεις. Διότι, πέραν των άλλων, η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πάρθηκε είναι παράνομη, καθώς ενώ το Περιφερειακό Συμβούλιο στις 12 Μαρτίου, με την απαρτία που του προσέφεραν οι τρεις πρόθυμοι περιφερειακοί σύμβουλοι των κ.κ. Δέδε, Νίκα και Μανώλη, ενώ αποφάσισε -και αυτό έχει καταγραφεί- ότι η συνεδρίαση θα συνεχιστεί στις 18 Μαρτίου, μετά από δύο ώρες ο πρόεδρος του Π.Σ. έστειλε πρόσκληση για να γίνει η συνεδρίαση στις 13 Μαρτίου. Αυτό προφανώς είναι παράνομο, όπως τονίζεται και στις προσφυγές.

Καταγγέλλουμε σήμερα, για μια ακόμη φορά, τον κ. Τατούλη και την περιφερειακή αρχή για τις συνεχιζόμενες παρανομίες τους στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, αλλά και τους κ.κ. Δέδε και Νίκα, οι οποίοι ανέχονται και συγκαλύπτουν αυτές τις παρανομίες, διότι όλοι τους συμφωνούν με το καταστροφικό ΣΔΙΤ της διαχείρισης των απορριμμάτων. Επιπλέον καταγγέλλουμε ότι:

1) Η περιφερειακή αρχή δεν έχει αναρτήσει τα πρακτικά της 12ης Μαρτίου ακόμη στη "Διαύγεια", και ρωτάμε: Γιατί;

2) Επιδιώκουν διά της πλαγίας να ξεπεράσουν την παρανομία τους την επόμενη Τετάρτη, επικυρώνοντας νοθευμένα πρακτικά.

Τονίζουμε για μια ακόμη φορά ότι εμείς θα συνεχίσουμε να αντιπαλεύουμε με όλους τους πρόσφορους τρόπους και τις παρανομίες και το αντιπεριβαλλοντικό και αντιοικονομικό σχέδιο ΣΔΙΤ, στο οποίο συμφωνούν, πέραν του κ. Τατούλη, και η κυβέρνηση και ο εκλεκτός της κ. Δέδες, όπως και η αξιωματική αντιπολίτευση και ο εκλεκτός της κ. Νίκας, αλλά και το ΚΙΝΑΛ και ο εκλεκτός τους κ. Μπουντρούκας".

Θ.Λ.