Τρίτη, 02 Απριλίου 2019 22:07

Παρουσιάστηκε ο συνδυασμός “Συνοικούμε” για τη Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας (βίντεο)

“Συνοικούμε” είναι το όνομα του πρώτου συνδυασμού που διεκδικεί την εκλογή του στη Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας. Συντονιστής (δηλαδή επικεφαλής, καθώς υποψήφιος πρόεδρος δεν υπάρχει εδώ με τον “Κλεισθένη”) είναι ο Παναγιώτης Λύρας, μέλος του Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας, οργανωτικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου της πόλης.

Σήμερα ο ίδιος παρουσίασε αρχές και απόψεις, το λογότυπο του συνδυασμού αλλά και τους 11 πρώτους υποψηφίους συμβούλους.

Στην εκδήλωση, ο κ. Λύρας παρατήρησε ότι πρόκειται για τη συγκρότηση ενός πολυσυλλεκτικού συνδυασμού, για «σύνθεση διαφορετικών ανθρώπων με κοινό ενδιαφέρον τα θέματα της Καλαμάτας, της πόλης που ζούμε και αγαπάμε». Στάθηκε στη συνεργασία και τη συνεννόηση και προέτρεψε «να φύγουμε από την κριτική του καναπέ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, και να δράσουμε συλλογικά και στοχευμένα, να ενώσουμε δυνάμεις για τα αυτονόητα».

Εκτίμησε ότι «παρά τις αδυναμίες του ο "Κλεισθένης" δημιουργεί τις προϋποθέσεις να ξαναζωντανέψει η αυτοδιοικητική μονάδα της Κοινότητας μέσα από την αυτόνομη κατανομή των πόρων. Ταυτόχρονα την απαλλάσσει από το να είναι προέκταση της πλειοψηφίας του δημάρχου, αφού θα ψηφίσουμε σε άλλη κάλπη, με άλλο ψηφοδέλτιο για δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο, και σε άλλη κάλπη με άλλο ψηφοδέλτιο για την Κοινότητα Καλαμάτας».

Ο κ. Λύρας εξήγησε ότι «δεν υπάρχει επικεφαλής συνδυασμού, είμαστε όλοι ίσοι και έχουμε ανάγκη σταυρού προτίμησης για να εκλεγούμε» - και πρόσθεσε: «Σήμερα η Κοινότητα μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, γιατί μπορεί και πρέπει να είναι ο σύνδεσμος μεταξύ δημοτών και δημοτικής αρχής. Οι κοινοτικοί σύμβουλοι μπορούν να ενεργοποιήσουν θεσμικά όσα προβλέπονται από το νόμο (όπως λαϊκές συνελεύσεις, συμβούλια γειτονιάς) και να πρωτοστατήσουν, αν χρειαστεί, και σε διενέργεια δημοψηφισμάτων για κρίσιμες επιλογές της πόλης».

Για το όνομα του συνδυασμού, ο ίδιος παρατήρησε πως «μας ενώνει η πόλη που ζούμε. Συνοικούμε σε μια πόλη αξιοβίωτη, την Καλαμάτα. Στο κέντρο, στην παραλία και στις γειτονιές, ιστορικές και νέες, που αξίζουν ουσιαστικότερη προσοχή. Οι γειτονιές είναι η πρώτη αποστολή και ουσιαστική προτεραιότητα των κοινοτικών συμβούλων της Κοινότητας Καλαμάτας. "Συνοικούμε" σημαίνει συνεννόηση με τη νέα δημοτική αρχή, σύνθεση με τους δημοτικούς, κοινοτικούς και τοπικούς συνδυασμούς, συνεργασία με φορείς και πρόσωπα, σύνδεση για την Καλαμάτα που αγαπάμε».

Οι υποψήφιοι σύμβουλοι που παρουσιάστηκαν, είναι οι εξής:

1) Αλεξόπουλος Δημήτριος, μέλος Δ.Σ. “Φάρις”, “Διοκλής Α.Ε.” και Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Καλαμάτας, πρώην υπάλληλος Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, πρώην ελεύθερος επαγγελματίας.

2) Αλεξόπουλος Ιωάννης, εκπαιδευτής υποψηφίων οδηγών.

3) Καλαμουδάκου Αλεξάνδρα (Σάντυ), νοσηλεύτρια.

4) Καλαποθάκη Σταυρούλα (Λίνα), ιδιοκτήτρια Σχολής Χορού.

5) Καλλιάνη-Χρονοπούλου Σταυρούλα, αγρότισσα.

6) Λύρας Παναγιώτης, ιδιωτικός υπάλληλος καπνοβιομηχανίας Καρέλια Α.Ε., τοπικός σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας, αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Εργαζομένων Καπνοβιομηχανιών Ελλάδας, οργανωτικός Γραμματέας Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας.

7) Μπάμπαλη Αικατερίνη, εκπαιδευτικός, ιδιοκτήτρια Κέντρου Ξένων Γλωσσών, πρόεδρος Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Μεσσηνίας.

8) Μητρόπουλος Κωνσταντίνος, ιδιωτικός υπάλληλος.

9) Τσαλίκης Δημήτριος, ελεύθερος επαγγελματίας στο Βιοτεχνικό Πάρκο Καλαμάτας, μέλος Εθελοντικής Ομάδας Εκτάκτων Αναγκών - ασυρματιστής.

10) Τσελέκης Παναγιώτης, απόφοιτος Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, υπεύθυνος Τομέα Παιδείας και Πολιτισμού Νομαρχιακής Επιτροπής Κινήματος Αλλαγής Μεσσηνίας.

11) Τσερεφός Γεώργιος, ιδιωτικός υπάλληλος, φωτογράφος, ενεργός εθελοντής στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.