Δευτέρα, 27 Μαϊος 2019 03:50

Νέος δήμαρχος Μεσσήνης ο Γιώργος Αθανασόπουλος

Γράφτηκε από την

Ο Γιώργος Αθανασόπουλος εξελέγη δήμαρχος Μεσσήνης, επικρατώντας από την πρώτη Κυριακή του σημερινού δημάρχου Γιώργου Τσώνη.

Από νωρίς, όταν και διεφάνη το νικηφόρο αποτέλεσμα, κλίμα έντονου ενθουσιασμού επικράτησε στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού του Γιώργου Αθανασόπουλου, όπου είχαν συρρεύσει εκατοντάδες ψηφοφόροι.

Στο άλλο στρατόπεδο το κλίμα ήταν ιδιαιτέρως φορτισμένο και βαρύ, με τον Γιώργο Τσώνη να εκφράζει ανοιχτά την πικρία του για την ετυμηγορία των δημοτών, αλλά και να αφήνει σαφείς αιχμές ακόμα και για μέλη της παράταξής του.

Ο κ. Τσώνης πάντως επισκέφθηκε τον νέο δήμαρχο στο εκλογικό του κέντρο και τον συνεχάρη.

Δηλώσεις Αθανασόπουλου

“Ενα μεγάλο ευχαριστώ είναι λίγο, είναι τίποτα. Είναι μεγάλη η τιμή που μας έκαναν οι ψηφοφόροι του Δήμου Μεσσήνης” ανέφερε ο κ. Αθανασόπουλος και συνέχισε: “Να είστε σίγουροι ότι θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη και την αγάπη σας. Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, αλλά μόνο ο δημότης. Να ξέρετε ένα πράγμα, πως δεν θα σας προδώσω ποτέ. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τους συνεργάτες μου, που όλο αυτό τον καιρό στάθηκαν δίπλα μου. Αλλά και τους ανθυποψηφίους μου για την πολύ καλή προεκλογική, που είχαμε, μέσα σε πολύ καλό επίπεδο αντιπαράθεσης. Είμαστε εδώ για να είμαστε ενωμένοι και να λύνουμε τα προβλήματα”.

Πικρία και καταγγελίες από Τσώνη

Εμφανής ήταν η πικρία του Γιώργου Τσώνη για το αποτέλεσμα, ο οποίος πάντως κατήγγειλε τόσο “νοθεία και τραμπουκισμούς” όσο και… εσωτερικό πόλεμο.

“Εχουμε νικητή τον κ. Αθανασόπουλο, τον οποίο επισκέφθηκα και συνεχάρην. Του ευχήθηκα καλή τετραετία και πιστεύω ότι θα συνεχίσει το τεράστιο έργο, που αφήνουμε εμείς με τα έργα των 44 εκατ. ευρώ. Αφήνουμε σημαντικό έργο στη Μεσσήνη, η οποία με καταψήφισε. Αυτό εννοείται είναι παράπονο. Οι συνδημότες έτσι έκριναν και το αποτέλεσμα είναι σεβαστό” επεσήμανε ο απερχόμενος δήμαρχος και συνέχισε: “Προσπάθησα σε όλη μου την πορεία για το καλύτερο, έδωσα την ψυχή μου, την καρδιά μου, την περιουσία μου. Κατέθεσα όλα αυτά για αυτούς τους ανθρώπους και αυτή ήταν η πληρωμή τους”.

Στο σημείο αυτό, λόγω έντασης έξω από το εκλογικό κέντρο, διακόπηκαν οι δηλώσεις και μετά από λίγο ο κ. Τσώνης επανήλθε λέγοντας: “Η βία, η νοθεία, οι τραμπουκισμοί συνεχίζονται και το 2019. Ζήσαμε τώρα στη διακοπή ένα γεγονός, που το ζούμε από τις 8 το πρωί. Αυτό που συνέβη στη Μεσσήνη σήμερα είναι ευθύνη ολοκληρωτικά της Ελληνικής Αστυνομίας”.

Ακολούθως είπε: “Δεν στενοχωριέμαι που έχασα τις εκλογές, αλλά που για αυτό το δήμο έδωσα την ψυχή μου, πάλεψα και εξασφαλίσαμε έργα 44 εκατ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζουμε τα 40 εκατ. για τον Πάμισο. Στόχος για την επόμενη τετραετία ήταν να γίνουμε πόλη πρότυπο και να διεκδικήσουμε το βραβείο της καλύτερης πόλης. Τα έργα αυτά δεν μπορεί να τα σταματήσει κανένας δήμαρχος, κανένας περιφερειάρχης και καμία κυβέρνηση γιατί είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ και θα γίνουν. Δυστυχώς οι Νησιώτες με πλήρωσαν με αυτό το νόμισμα. Τους ευχαριστώ για την πληρωμή τους”.

Κλείνοντας άφησε σοβαρές αιχμές για στελέχη του συνδυασμού του και όχι μόνο, τα οποία “ασχολήθηκαν όχι για να προβάλουν το έργο της δημοτικής αρχής, αλλά είχαν στόχο να υποβαθμίσουν τη Γωγώ Παναγοπούλου. Ενας ήταν ο στόχος τους και πρέπει να πληρώσουν για αυτό. Επιστρέφω στην οικογένειά μου και στη δουλειά μου γιατί εγώ δεν είμαι ανεπάγγελτος”.