Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016 15:01

Οι επεκτάσεις του Νοσοκομείου Καλαμάτας στο Περιφερειακό Συμβούλιο 

Επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τις προσθήκες και αναδιαρρυθμίσεις στο υφιστάμενο κτήριο του Νοσοκομείου Καλαμάτας, πρόκειται να γνωμοδοτήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου την Τετάρτη 4 Αυγούστου, στις 4 το απόγευμα, στην Τρίπολη.

Στην ίδια συνεδρίαση αναμένεται να ασχοληθεί με: Την ανακοίνωση - καταγγελία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αρκαδίας, σχετικά με την απόφαση της ΔΕΗ να προχωρήσει στη μείωση των εργασιών για την εξόρυξη λιγνίτη στο 35%. Την έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και την Αναπτυξιακής Εταιρείας "Πελοπόννησος Α.Ε.", για την υλοποίηση του έργου "Διαχείριση και αξιοποίηση επενδυτικών ευκαιριών και δυνατοτήτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για την τόνωση της τοπικής οικονομίας και την ενίσχυση της τοπικής ανταγωνιστικότητας και επιχειρηματικότητας". Την επερώτηση της συμβούλου Δήμητρας Λυμπεροπούλου με θέμα "Παραμένει το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης στο σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου; Υπάρχει και ποιο είναι το εναλλακτικό σχέδιο  της Περιφέρειας με δεδομένη την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού  Συμβουλίου και του Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού να απορρίψουν σε κοινή συνεδρίασή τους το αίτημα της Περιφέρειας για τον αποχαρακτηρισμό ως μνημείου του κτηρίου της Χυμοφίξ".

Την επερώτηση των συμβούλων Νίκου Πατσαρίνου και Σταύρου Χρυσαδάκου με θέμα "Πορεία εργασιών για το έργο παράκαμψη Σπάρτης (Σκούρα - Πυρί)".