Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010 00:40

Προσκλητήριο Τατούλη σε ετεροδημότες ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας

Πρόσκληση προς όλους τους Πελοποννήσιους, ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας, τοπικής ή πολιτικής προέλευσης, απηύθυνε χθες ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προς τους ετεροδημότες στο ξενοδοχείο "Ιntercontinental" της Αθήνας.

"Δίνουμε τα χέρια, δεξιοί, κεντρώοι και αριστεροί, γιατί ο τόπος μας, μας έχει όλους ανάγκη. Εκφράζουμε μια ανεξάρτητη πρωτοβουλία που δεν ξεκίνησε από κάποια σκοτεινά κομματικά γραφεία, αλλά πορεύεται από την ίδια την κοινωνία. Και σ’ αυτήν μόνο λογοδοτεί. Αυτήν και μόνον αυτήν υπηρετεί", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τατούλης. Στο τέλος της ομιλίας του μάλιστα, άφησε και αιχμές κατά του Δημήτρη Δράκου, ότι επιχειρεί να προβάλει τοπικιστικές αντιθέσεις για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Πέτρος Τατούλης χαρακτήρισε ψευτοδίλημμα το "ναι ή όχι στο μνημόνιο", σημειώνοντας: "Την κρίση την έφερε ο υπέρμετρος δανεισμός και η κρατικοδίαιτη οικονομία. Την κρίση την έφερε η κομματική πατρωνία και το βαθύ κράτος που αυτή δημιούργησε. Την κρίση πάντως δεν την έφερε το μνημόνιο. Αυτό είναι η οδυνηρή συνέπεια που όλοι βιώνουμε. Δεν είναι ούτε η λύση, ούτε η πηγή του προβλήματος".

Μιλώντας για τους στόχους του συνδυασμού του, ο κ. Τατούλης είπε: "Κεντρικός στόχος του σχεδιασμού μας είναι η ανάδειξη μιας δημιουργικής και εξωστρεφούς Πελοποννήσου. Η Πελοπόννησος μπορεί να γίνει μια ευρωπαϊκή περιφέρεια".

Στη συνέχεια ο υποψήφιος περιφερειάρχης έκανε μια σύντομη αναδρομή στην πολιτικο-οικονομική κρίση και την έγκαιρη εκ μέρους του, αλλά και από άλλους πολιτικούς, επισήμανση των αιτιών που την προκάλεσαν. Αντιπαρέβαλε μάλιστα την στάση αυτή και την πορεία του ίδιου με την στάση και την πορεία του αντιπάλου του: "Δεν είμαστε καιροσκόποι, από τη μια μεριά να πολεμάμε λυσσαλέα τον «Καλλικράτη» και από την άλλη να ζητάμε να ηγηθούμε στην προσπάθεια για την εφαρμογή του. Κι αναρωτιέμαι: Πώς μπορεί να πετύχει κάποιος σε κάτι που δεν πιστεύει; Και πολύ περισσότερο, πώς μπορεί να παράγει αποτελέσματα; Και ακόμη παραπέρα: Πώς μπορεί κανείς να στηρίζεται στο αυτοδιοικητικό του παρελθόν, χωρίς να κάνει καμία κουβέντα για τα όσα ως αυτοδιοικητικός δεν έπραξε; Πώς μπορεί να μην αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τα σημερινά αδιέξοδα;".

Ο Πέτρος Τατούλης τόνισε επίσης την ανάγκη για διαφάνεια: "Πάντα πίστευα στην ανάγκη για απόλυτη διαφάνεια ως θεμέλιο του ίδιου του δημοκρατικού μας εγχειρήματος. Διαφάνεια στο σχεδιασμό. Διαφάνεια στον έλεγχο. Διαφάνεια μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Αλλά και αποτελεσματικότητα. Χειροπιαστά αποτελέσματα. Μετρήσιμες πολιτικές". Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε ότι "δεν περιμένουμε την 1η Ιανουαρίου του 2011 για να εκφωνήσουμε προγραμματικές δηλώσεις. Δεν περιμένουμε καν την επόμενη ημέρα των εκλογών. Ο συνδυασμός είναι έτοιμος να ενεργήσει άμεσα". Και συμπλήρωσε:

"Γνωρίζουμε με κάθε λεπτομέρεια τις ενέργειες της πρώτης κιόλας εβδομάδας, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την δυνατότητα στο περιφερειακό ταμείο να προβεί σε πληρωμές ενταλμάτων. Με όρους σύγχρονου μάνατζμεντ προετοιμαζόμαστε, και είμαστε απόλυτα έτοιμοι να υλοποιήσουμε την απαραίτητη στροφή που θα καταστήσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου μια σύγχρονη ευρωπαϊκή Περιφέρεια φιλική για τον πολίτη, αξιόπιστη και απόλυτα συνεπή για τον επιχειρηματία και τον υποψήφιο επενδυτή".

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Πέτρος Τατούλης, "απαντώντας" στον αντίπαλο του Δημήτρη Δράκο, τόνισε: "Εμείς στη «Νέα Πελοπόννησο» δεν στηρίζουμε πρόσωπα. Στηρίζουμε τους θεσμούς και αξιοποιούμε τα πρόσωπα. Στη νέα Περιφέρεια είμαστε όλοι και Μεσσήνιοι, είμαστε όλοι και Αρκάδες, είμαστε όλοι και Κορίνθιοι, είμαστε όλοι και Λάκωνες, είμαστε όλοι και Αργολιδείς. Είμαστε όλοι… Πελοποννήσιοι. Ας μην προσπαθούν κάποιοι να σηκώσουν ανάμεσά μας διαχωριστικά τείχη".