Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016 13:54

Η Μπούζα για το ρόλο των Περιφερειών στον τουρισμό 

Η Πολιτεία πρέπει να αντιληφθεί τον κυρίαρχο ρόλο των Περιφερειών και να τις χρησιμοποιεί ως ένα άτυπο συμβουλευτικό όργανο, ώστε η χώρα να κερδίσει τη μάχη του διεθνούς ανταγωνισμού στον τομέα του τουρισμού. Την παραπάνω επισήμανση έκανε η περιφερειακή σύμβουλος Πελοποννήσου, εντεταλμένη σε θέματα Τουρισμού Αντωνία Μπούζα, στην εισήγησή της στην 3η συνάντηση υπευθύνων τουρισμού των Περιφερειών της χώρας, που έγινε στο Ναύπλιο στα τέλη της περασμένης εβδομάδας. 

Η περιφερειακή σύμβουλος εξήγησε ότι οι Περιφέρειες σηκώνουν κατά κύριο λόγο «το βάρος της εξωστρέφειας, της προβολής, της προσπάθειας αναγνωρισιμότητας και εδραίωσης προορισμών», γι' αυτό και η Πολιτεία «θα πρέπει να χρησιμοποιεί τις αυτοδιοικητικές δομές του β' βαθμού ως ένα άτυπο συμβουλευτικό όργανο όπου θα σχεδιάζουν από κοινού τις στοχευμένες κινήσεις και δράσεις που θα μας βοηθήσουν ως χώρα ακόμη περισσότερο, ενώ θα συμβάλει στην αναγκαία επιθετική πολιτική που πρέπει να ακολουθήσουμε αν θέλουμε να κερδίσουμε τη σκληρή μάχη του διεθνούς ανταγωνισμού».

Η κ. Μπούζα αναφέρθηκε στην εισήγησή της και στις δράσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου την επόμενη περίοδο, οι οποίες κωδικοποιημένες είναι οι εξής: «Συνέχιση της προβολής όλων των δυνατοτήτων Πελοποννήσου σε στοχευμένες τουριστικές αγορές. Προβολή της Πελοποννήσου (Καλαμάτα-Ναύπλιο) σαν city break και short break προορισμούς. Σύνδεση πολιτισμού - γαστρονομίας με τουρισμό μέσω ειδικών δράσεων προβολής σε εξειδικευμένο κοινό. Επένδυση στη συνεργασία για την από κοινού προβολή σε εθνικό ή και διεθνές επίπεδο με κοινωνικούς εταίρους, αεροπορικές εταιρείες κ.λπ.».