Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2016 19:16

Κόντρα για τη στέγαση υπηρεσιών στο Διοικητήριο Μεσσηνίας

Κόντρα Ελληνικού Δημοσίου - Περιφέρειας Πελοποννήσου φαίνεται να έχει ξεσπάσει για τις υπηρεσίες που θα μεταστεγαστούν στο Διοικητήριο Μεσσηνίας, στους χώρους που ελευθέρωσε ο Δήμος Καλαμάτας.

Η καθεμία από τις δύο αρχές θέλει τους χώρους του Διοικητηρίου για τις δικές της υπηρεσίες, που στεγάζονται σε ιδιωτικά κτήρια με ενοίκιο.

Η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας επιδιώκει τη μεταστέγαση της Διεύθυνσης Μεταφορών κι Επικοινωνιών, στον 1ο όροφο του Διοικητηρίου (στεγαζόταν η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου) και σύμφωνα με πληροφορίες μας ήδη καταγράφεται κινητικότητα σε αυτή την κατεύθυνση.

Το Ελληνικό Δημόσιο με το Αυτοτελές Γραφείο Μεσσηνίας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δημόσιας Υπηρεσίας εξετάζει τη μεταστέγαση στο Διοικητήριο (στον 1ο όροφο και το μισό 3ο - εκεί που ήταν η Πολεοδομία) της ΔΟΥ Καλαμάτας, της Διεύθυνσης Δασών Μεσσηνίας, του Δασαρχείου Καλαμάτας, της Διεύθυνσης Εσωτερικών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της ΥΔΕ (Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου) Καλαμάτας. Σε έγγραφό του παρατηρεί ότι το Ελληνικό Δημόσιο καταβάλλει ετησίως εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε ενοίκια για τη στέγαση των υπηρεσιών αυτών και βούληση του υπουργείου Οικονομικών είναι να περιστείλει δραστικά τις δαπάνες αυτές.

Να αναφέρουμε ότι σε κτήριο με ενοίκιο στεγάζεται και η Διεύθυνση Μεταφορών κι Επικοινωνιών της Π.Ε. Μεσσηνίας και πως από την πλευρά της Περιφέρειας προβάλλεται το επιχείρημα   της οικονομίας και της περικοπής δαπανών.

Το Αυτοτελές Γραφείο Μεσσηνίας επισημαίνει τη δικαστική απόφαση που έχει κρίνει ότι οι χώροι του Διοικητηρίου ανήκουν κατά κυριότητα στο Ελληνικό Δημόσιο, ενώ παρακαλεί την αντιπεριφερειάρχη, «όπως απόσχει από τη μετακίνηση υπηρεσιών αρμοδιότητάς της προς το Διοικητήριο, χωρίς πρότερη συνεννόηση με τις υπερκείμενες ημών Αρχές».

Κατά της δικαστικής απόφασης υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου έχει προσφύγει με έφεση η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Γ.Σ.