Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016 14:38

Το φράγμα Ελληνοεκκλησιάς στο Περιφερειακό 

Η ένταξη της μελέτης για φράγμα στην Ελληνοεκκλησιά, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ, στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, συζητείται στο Περιφερειακό Συμβούλιο σήμερα, στις 4 το απόγευμα.

Τη συζήτηση του θέματος έχουν ζητήσει οι μειοψηφίες και εισηγητής θα είναι ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Νίκος Γόντικας.

Πρόσφατα σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Γόντικας ενημέρωσε ότι

το συγκεκριμένο φράγμα προτείνεται να κατασκευαστεί σε υπάρχουσα στένωση του ρέματος Ανδρομονάστηρου, 600 μέτρα από τη γέφυρα "Μάμη" του δρόμου Βαλύρας - Τρίκορφου, με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 1,3 εκ. ευρώ. Ανέφερε πως υπάρχει η προκαταρκτική μελέτη, την οποία πλήρωσαν με 2.000 ευρώ οι κάτοικοι της Ελληνοεκκλησιάς και της Καλογερρόραχης και σημείωσε πως η μελέτη βρίσκεται σε εκκρεμότητα από το 2013, που εντάχθηκε στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, αλλά έμεινε στα χαρτιά και τα λόγια.

«Με το φράγμα αυτό, πέρα από τις θετικές επιπτώσεις στον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα, μπορούν να αρδευτούν περίπου 5.000 στρέμματα με ελιές και αμπέλια της Ελληνοεκκλησιάς και της Καλογερόρραχης και να ικανοποιήσει μέγιστη ζήτηση 2 εκ. κυβικών μέτρων νερού ετησίως», τόνισε ο Ν. Γόντικας, χαρακτηρίζοντάς το έργο πνοής για την αύξηση της γεωργικής παραγωγής που καρκινοβατεί.

Στη σημερινή συνεδρίαση το Περιφερειακό θα ασχοληθεί με: Την προμήθεια ασθενοφόρων και τις ελλείψεις στο στόλο του ΕΚΑΒ. Το έγγραφο των υπαλλήλων του ΙΓΜΕ και το αίτημα στήριξης από το Περιφερειακό Συμβούλιο για τη μη υποβάθμιση του οργανισμού.

Την αποδοχή προϋπολογισμού του εγκεκριμένου έργου Aristol Interreg Mediteranean, με συντονιστή φορέα τον ΕΟΕΣ Εύξεινη Πόλη - Δίκτυο Ευρωπαϊκών Πόλεων για βιώσιμη ανάπτυξη, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνέχεια της αριθμ. 425/27-10-2015 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.