Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016 17:47

Νικολάκου για κυβέρνηση: “Φτάνουν οι θεατρινισμοί του περιφερόμενου θιάσου”

Επίθεση με απαξιωτικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς στο υπουργικό κλιμάκιο που επιθεώρησε και παρέδωσε τον μισό περιφερειακό αυτοκινητόδρομο της Καλαμάτας, εξαπέλυσε η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου.

«Φτάνουν οι θεατρινισμοί του περιφερόμενοι θιάσου της πρόσφατης υπουργικής επιθεώρησης στη Μεσσηνία» δήλωσε η κ. Νικολάκου. Εκανε λόγο για «αναβίωση μιας κατεξοχήν παλαιοκομματικής πρακτικής: να πανηγυρίζουν υπουργικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την ολοκλήρωση έργων, τα οποία με σφοδρότητα κατά το παρελθόν αντιμάχονταν». Εκθείασε τη στάση του περιφερειάρχη, υποστηρίζοντας πως «ήταν ο μόνος που έθεσε ως κόκκινη γραμμή την ολοκλήρωση της περιμετρικής της Καλαμάτας για την ολοκλήρωση του οδικού άξονα, τη στιγμή που όλες οι υπόλοιπες πλευρές είχαν αποδεχθεί την ολοκλήρωση του άξονα μέχρι το "Πράκτικερ"».    

Για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος, η κ. Νικολάκου επανέλαβε τη θέση της περιφερειακής αρχής ότι απαιτείται σύγχρονος δρόμος που θα ενώσει την ενδοχώρα της Πυλίας με την Καλαμάτα και υπενθύμισε στους κυρίους υπουργούς ότι η ευθύνη τους δεν εξαντλείται στο να «χύνουν κροκοδείλια δάκρυα γιατί το έργο δεν γίνεται!».

Για το Καλό Νερό - Τσακώνα υποστήριξε ότι «στέλνει το έργο στις καλένδες με την πρόφαση της μελετητικής ωριμότητας, τη στιγμή που υπάρχουν μελέτες ώριμες, που το μόνο που χρειάζονται είναι επικαιροποίηση, και μάλιστα είχαν οριστεί και τιμές απαλλοτριώσεων». Πρόσθεσε πως «το έργο έχει χαρακτηριστεί διευρωπαϊκό δίκτυο και πρέπει απαραιτήτως να ολοκληρωθεί στο σύνολό του, διαφορετικά δεν θα χρηματοδοτηθεί ποτέ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Οσον αφορά τις αναφορές του κ. Σπίρτζη για την τουριστική λειτουργία του τρένου στην Πελοπόννησο, εξέφρασε τη χαρά της «γιατί ο κ. υπουργός υιοθέτησε το σχέδιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου με τουριστικό χαρακτήρα». Και δήλωσε πως περιμένουν από δω και στο εξής την έμπρακτη στήριξή του στην υλοποίηση του σχεδίου της Περιφέρειας.