Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016 21:19

Ενταση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού  για τη ΣΔΙΤ με την ΤΕΡΝΑ 

 

Με επεισοδιακό τρόπο, με διαμαρτυρίες και καταγγελίες ξεκίνησε  η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του νέου Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποοβλήτων.

Αρχικά, μέλη της "Ανταρσίας που Μοριά" άπλωσαν πανό κατά της ΣΔΙΤ και της σύμβασης της Περιφέρειας με την ΤΕΡΝΑ και φώναξαν συνθήματα.

Δήμαρχοι πόλεων της Περιφέρειας (κυρίως ο Πνευματικός της Κορίνθου και ο Παυλής της Τρίπολης) ζήτησαν να τους δοθεί ο λόγος, για να εκφράσουν τις απόψεις τους για τη ΣΜΠΕ και να σημειώσουν τις διαφωνίες τους. Οταν ο πρόεδρος δεν τους επέτρεψε να μιλήσουν, αντέδρασαν με φωνές και διαμαρτυρίες και κατήγγειλαν το προεδρείο και τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη. Αποχωρώντας φώναζαν προς το προεδρείο και τον κ. Τατούλη “ντροπή” και “αίσχος”, ενώ στράφηκαν κι εναντίον περιφερειακών συμβούλων.

Ακολούθως παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, όπου μίλησαν για πραξικόπημα ενάντια στους αιρετούς κι εξέφρασαν την έντονη διαφωνία τους με τη ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των σκουπιδιών.

Στη συνέντευξη τοποθετήθηκαν οι δήμαρχοι Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης, Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, ο αντιδήμαρχος Αργους - Μυκηνών Χρήστος Πετσέλης και ο δημοτικός σύμβουλος Βόρειας Κυνουρίας Μανώλης Σκαντζός.

Στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου ο περιφερειάρχης Π. Τατούλης, έστρεψε τα βέλη του κατά του δημάρχου Κορινθίων, δηλώνοντας ότι «αποτελεί μαύρη στιγμή για τον εκπρόσωπο της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης που με τη συμπεριφορά του αμαύρωσε με το χειρότερο τρόπο το θεσμό που υπηρετεί». Υποστήριξε πως «πρόκειται για ενέργεια στρεφόμενη εξαιρετικά ενάντια στο θεσμό του Περιφερειακού Συμβουλίου, τη δημοκρατία και το σεβασμό στη λειτουργία συλλογικού οργάνου, καθώς παραβιάζει την αυτοτέλεια και το διακριτό θεσμικό ρόλο». Και τον κάλεσε «άμεσα να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από το σύνολο του Περιφερειακού Συμβουλίου για να μπορέσει να σωθεί στα μάτια των Πελοποννησίων πολιτών».

 

Ο περιφερειάρχης εξήρε τη στάση της πλειοψηφίας και του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου.