Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017 23:17

Παράταση για τα βράχια στο δρόμο της Τραχήλας

Παράταση έως τις 30 Ιουνίου ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για το έργο προστασίας του δρόμου Αγίου Νικολάου - Τραχήλας από βραχώδεις καταπτώσεις, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

Το έργο υλοποιείται με έκπτωση 71,17%.

Στην εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας αναφέρεται ότι «μέχρι σήμερα δεν έχουν εκτελεστεί εργασίες, πλην των απαιτούμενων αποτυπώσεων, λόγω της χειμερινής περιόδου, κατά την οποία οι συνθήκες εργασίας είναι ιδιαίτερα επισφαλείς».

Η υπηρεσία παραδέχεται πως ενώ ήταν γνωστό ότι το χειμώνα δεν μπορούν να γίνουν εργασίες, η σύμβαση υπογράφηκε στην αρχή του χειμώνα με πρόβλεψη το έργο να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η σύμβαση του παρόντος έργου υπογράφηκε στην έναρξη της φετινής χειμερινής περιόδου (8-11-2016) και με προθεσμία περαίωσης πριν το τέλος της». Και κάνει γνωστό ότι «η εκτέλεση των εργασιών του παρόντος έργου υπό τις τρέχουσες καιρικές συνθήκες (χειμώνα) είναι απαγορευτική, διότι αυξάνεται σημαντικά η πιθανότητα αποκόλλησης βραχωδών τεμαχίων από τα βραχώδη πρανή και επομένως ο κίνδυνος για το εργαζόμενο προσωπικό…Συνεπώς, το έργο θα πρέπει να εκτελεστεί υπό κατάλληλες καιρικές συνθήκες».

 

Επίσης, η υπηρεσία ενημερώνει ότι πριν ξεκινήσει το έργο προέκυψε νέα εργασία, προσθέτοντας πως «μετά την αποτύπωση της περιοχής επέμβασης από τον ανάδοχο προέκυψαν αλλαγές στις συμβατικές ποσότητες, καθώς και μια νέα εργασία, απαραίτητη για την άρτια κατασκευή του έργου. Και επομένως απαιτήθηκε η σύνταξη ανακεφαλαιωτικού πίνακα εργασιών. Ο 1ος ΑΠΕ πρόκειται να ολοκληρωθεί και να εγκριθεί άμεσα από την υπηρεσία μας».