Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017 18:13

Καταγγελία Καρλαύτη για τις προσλήψεις κτηνιάτρων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Για προσλήψεις προσωπικού (κτηνιάτρων) a la carte στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, καταγγέλλει την περιφερειακή αρχή η σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Στέλλα Καρλαύτη.

«Στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο αποτέλεσε αποκορύφωμα κοντόφθαλμου τοπικισμού η πρόταση της περιφερειακής αρχής για πρόσληψη εποχικού προσωπικού μόνο στις Περιφερειακές Ενότητες της Αρκαδίας και της Λακωνίας», αναφέρει η κ. Καρλαύτη. Αφού παρατηρεί ότι «η παράταξή μας δεν θα μπορούσε παρά να συναινέσει σε οποιαδήποτε πρόσληψη», επισημαίνει ότι «το ερώτημά μας παρέμεινε αναπάντητο: Πού χάθηκε η ευρεία περιφερειακή αντίληψη που ευαγγελίζεται η πλειοψηφία; Γιατί, οπωσδήποτε οι αιτιολογήσεις με τις οποίες αποφασίστηκαν προσλήψεις μόνο σε Αρκαδία και Λακωνία δεν πείθουν».

Η κ. Καρλαύτη σημειώνει την έλλειψη κτηνιάτρων σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας κι εκτιμά ότι «δόκιμο είναι οι προσλήψεις να διαπνέονται από ενιαία περιφερειακή αντίληψη, προκειμένου να παράγεται αληθινό έργο στις υπηρεσίες και να απαλλαγεί η περιφερειακή αρχή από τέτοιου τύπου κοντόφθαλμες και μυωπικές πρακτικές».  

Κλείνοντας, η κ. Καρλαύτη τονίζει ότι «πάγια και σταθερή θέση της παράταξής μας είναι η κάλυψη των οργανικών θέσεων των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό. Ωστόσο, παρά τις συνεχείς πιέσεις μας προς την περιφερειακή αρχή δεν έχουμε δει μέχρι σήμερα τις δράσεις και τα αιτήματά της για το συγκεκριμένο θέμα προς τα αρμόδια υπουργεία».