Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017 15:57

Περιφέρεια Πελοποννήσου: 6,6 εκ. ευρώ για διασφάλιση της ποιότητας του πόσιμου νερού 

Εργα για τη διασφάλιση της ποιότητας του πόσιμου νερού συγχρηματοδοτεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, διαθέτοντας συνολική πίστωση 6.600.000 ευρώ, σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση συμμετοχής που δημοσιοποίησε η Περιφέρεια.

Τα σχετικά έργα, τα οποία μπορούν να τα διεκδικήσουν οι δήμοι, οι ΔΕΥΑ, αλλά και η Περιφέρεια, θα έχουν αποκλειστικό αντικείμενο την εξασφάλιση επαρκούς και ποιοτικού νερού για ανθρώπινη κατανάλωση.

Σε αυτά περιλαμβάνονται επίσης, αφ’ ενός έργα διαχείρισης υδάτων και εξοικονόμησης πόσιμου νερού, σε συμφωνία με τις κατευθύνσεις του ΣΔΛΑΠ (Σχέδιο Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών) των υδατικών διαμερισμάτων της Περιφέρειας, και αφ’ ετέρου έργα προστασίας της ανθρώπινης υγείας από κατανάλωση ακατάλληλου πόσιμου νερού.

Ως ελάχιστος προϋπολογισμός των υποβαλλόμενων πράξεων έχει οριστεί το ποσό των 300.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της πρόσκλησης, όπως διευκρινίζεται, πρόκειται να ενταχθούν πράξεις, έως το 120% της συνολικής συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης, ενώ ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας επιλεξιμότητας των δαπανών των προτεινόμενων πράξεων έχει οριστεί η 31η Δεκεμβρίου 2023.

Β.Γ.Μ.