Σάββατο, 29 Απριλίου 2017 20:02

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην «Μπιενάλε της μεσογειακής διατροφής»

 

Στη Σύνοδο «Μπιενάλε της μεσογειακής διατροφής για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην υγιεινή διατροφή και την ειρήνη» συμμετείχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η σύνοδος έγινε στις 21 και 22 Απριλίου στο Corigliano d΄ Otrando της Περιφέρειας της Απουλίας, στην Ιταλία, και η Περιφέρεια παραβρέθηκε μετά από πρόσκληση της προέδρου του Καλλιτεχνικού Ιδρύματος «Paolo di Tarso» Luana Gallo. 

Ενας εκ των ομιλητών ήταν και ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου Αγγελος Παπαγγελόπουλος, ο οποίος στο τέλος των εργασιών υπέγραψε μαζί με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες την Διακήρυξη. Με την εν λόγω διακήρυξη θα ενημερώνονται οι νέες γενιές σχετικά με την ανάγκη για μια πιο γόνιμη αποκεντρωμένη διεθνή συνεργασία, μέσω της οποίας θα διασφαλιστεί α) η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο επίπεδο της πρόσβασης σε υγιεινή διατροφή και πόσιμο νερό και β) η ανάπτυξη κοινής συνείδησης, που θα μπορεί να προβλέψει τους κινδύνους του περιβάλλοντος, από την προστασία του οποίου εξαρτάται η υγεία και το μέλλον της ανθρωπότητας.