Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017 16:33

Συζήτηση για τη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Την υποβολή αιτήματος για νομοθετικές ρυθμίσεις και πρόσθετους περιβαλλοντικούς όρους λειτουργίας πυρηνελαιουργείων, πρόκειται να εγκρίνει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου αύριο Δευτέρα 24 Ιουλίου στις 4 το απόγευμα.

Η πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιείται μετά την έρευνα του "Δημόκριτου" στα πυρηνελαιουργεία της Μεσσηνίας και τους ελέγχους που ακολούθησαν στις ίδιες μονάδες από πιστοποιημένο εργαστήριο. Την εισήγηση θα κάνει η αντιπεριφερειάρχης του νομού Ελένη Αλειφέρη.

Ακόμα, θέματα με μεσσηνιακό και ευρύτερο ενδιαφέρον στη συνεδρίαση της ερχόμενης Δευτέρας είναι: Η μελέτη ατμοσφαιρικής ρύπανσης, διερεύνηση στους κατοίκους της περιοχής που γειτνιάζει με τον ΑΗΣ Μεγαλόπολης συμπτωματολογίας από το αναπνευστικό σε εργαζόμενους, γενικό πληθυσμό και παιδιά. Οι εγκρίσεις σύναψης προγραμματικών συμβάσεων πολιτισμικής ανάπτυξης μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας για τις μελέτες  αποκατάστασης της Μονής Ελληνικών ή Παλαιοκάστρου στην Ανθεια και του ναού Ταξιαρχών και του κάστρου Πολίχνης "Κάστρο του Αρχαγγέλου". Η έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Οιχαλίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης για την κατασκευή τεχνικών έργων στο δρόμο Δώριο - Αγιος Γεώργιος - Χρυσοχώρι και ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων.