Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017 09:49

Με αφορμή τα πυρηνελαιουργεία: Τα πρώτα… βολτ στην καρέκλα της Αλειφέρη

Το ρεύμα της ηλεκτρικής καρέκλας του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας έχει αρχίσει να αισθάνεται και η Ελένη Αλειφέρη, η οποία έχει παραμείνει σε αυτή τη θέση περισσότερο από τους προκατόχους της Χρήστο Μαλαπάνη, Παναγιώτη Αλευρά και Γιάννη Αργυράκη. 

Τα πρώτα… βολτ χτύπησαν την κ. Αλειφέρη όταν στο κίνημα των χωρικών αντιπεριφερειαρχών απάντησε η αντιπεριφερειάρχης και Νο2 της περιφερειακής αρχής, Ντίνα Νικολάκου. Στη συνέχεια τα βολτ αυξήθηκαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τα πυρηνελαιουργεία, όταν ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης «άδειασε» κανονικά την κ. Αλειφέρη καταθέτοντας άλλη πρόταση. Η απομόνωση της χωρικής αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας συνεχίστηκε και την επόμενη μέρα, όταν στις καταγγελίες του Νίκου Γόντικα για τα πυρηνελαιουργεία απάντησαν η Ντίνα Νικολάκου και η συντονίστρια Εργου και Αποτελεσματικότητας Μεσσηνίας, Αντωνία Μπούζα. 

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως ο διορισμός των συντονιστών Εργου σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα έγινε από τον κ. Τατούλη με στόχο να ελέγξει τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες. Σε κάθε περίπτωση η συντονίστρια Μεσσηνίας Αντωνία Μπούζα παρεμβαίνει ολοένα και πιο συχνά, υποκαθιστώντας ουσιαστικά την αντιπεριφερειάρχη Ελένη Αλειφέρη που έχει πέσει στη δυσμένεια της περιφερειακής αρχής. 

Υπενθυμίζοντας ότι η κ. Αλειφέρη έχει διατελέσει δήμαρχος Μελιγαλά και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Οιχαλίας, οπότε δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο προσπάθειας «αφοπλισμού» της, ενόψει της μάχης που θα δοθεί για την εγκατάσταση του εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων στην Καλλιρρόη. Σε αυτή την περίπτωση το... άδειασμα για τα πυρηνελαιουργεία είναι απλώς μια προειδοποιητική βολή. 

Ετσι κι αλλιώς, ο Π. Τατούλης έχει δείξει στο παρελθόν ότι δεν διστάζει να συγκρουστεί με τον εκάστοτε χωρικό αντιπεριφερειάρχη της Μεσσηνίας, του μεγαλύτερου νομού της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Θυμίζουμε ότι αρχικά συγκρούστηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μαλαπάνη, τον οποίο ανάγκασε να παραιτηθεί τον Ιούλιο του 2011, με αφορμή την κατασκευή του κόμβου στο αεροδρόμιο. Στη συνέχεια ανέλαβε αντιπεριφερειάρχης ο Παναγιώτης Αλευράς, για να παραιτηθεί κι αυτός λίγο πριν από τις εκλογές του 2014 για πολιτικούς λόγους. Μέχρι τις εκλογές του 2014 αντιπεριφερειάρχης ανέλαβε ο Γιάννης Αργυράκης, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να εκλεγεί περιφερειακός σύμβουλος.