Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2017 17:56

Οι υπάλληλοι της Περιφέρειας για το δημόσιο ΚΤΕΟ

 

 

Την απρόσκοπτη και χωρίς διακοπή λειτουργία του δημόσιου ΚΤΕΟ ζητεί με ομόφωνη απόφασή του το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Παίρνοντας θέση όσον αφορά τη λειτουργία και την αναστολή λειτουργίας-εργασιών λόγω βλάβης του δημόσιου ΚΤΕΟ, ο σύλλογος επισημαίνει πως “πάγια θέση μας είναι ότι δεν πρέπει να γίνεται διακοπή - να κλείνει μια Δημόσια Υπηρεσία, ούτε για μία ημέρα”. Ζητεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου “να διασφαλίσει την απρόσκοπτη και συνεχή λειτουργία όλων των υπηρεσιών και να πράξει τα δέοντα, ώστε να μην προκύψει κανένα παρόμοιο πρόβλημα ούτε στο ΚΤΕΟ  ούτε σε άλλη υπηρεσία”.

Παρατηρεί ακόμη πως “δεν είναι δυνατόν για ένα χρηματικό ποσό μικρού ή μεσαίου μεγέθους να μην μπορεί να χρηματοδοτηθεί άμεσα επιδιόρθωση κάποιας βλάβης στον εξοπλισμό κλπ”.

Ακόμα, ο σύλλογος: “Απαιτεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου να πράξει τα δέοντα, ώστε να μην προκύψει πάλι παρόμοιο θέμα, καθώς και να απαιτήσει να δοθεί κεντρικά λύση, ώστε να ξεπερνιούνται εύκολα παρόμοια θέματα. Απαιτούμε ταυτόχρονα τη στήριξη του δημόσιου ΚΤΕΟ με μέτρα όπως: α) Ολα τα κρατικά αυτοκίνητα να περνούν για έλεγχο από το δημόσιο ΚΤΕΟ. β) Μείωση του παραβόλου ελέγχου και επαναφορά του στην αρχική τιμή και γ) Οι επιθεωρήσεις και το ζύγισμα των βαρέων οχημάτων να γίνονται από το δημόσιο ΚΤΕΟ, το οποίο παρέχει πιστοποιημένη ζυγαριά”.