Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017 17:32

Κρέας και όσπρια θα διανεμηθούν σε απόρους της Μεσσηνίας (βίντεο)

 

Κρέας και όσπρια πρόκειται να παραλάβει η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας στις 8 Οκτωβρίου και να τα μοιράσει στους δήμους του νομού. Τα είδη αυτά θα δοθούν σε 6.913 πολίτες - δικαιούχους του προγράμματος του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους (ΤΕΒΑ).

Η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη υπενθύμισε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται σε σύμπραξη με τους δήμους, τις μητροπόλεις και συλλόγους (Πολυτέκνων, ΑμεΑ κλπ.) και ενημέρωσε ότι στην Καλαμάτα η διανομή θα γίνει στην Κεντρική Αγορά.

Πληροφόρησε, επίσης, ότι έχει γίνει διαγωνισμός από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την προμήθεια ειδών υγιεινής, με συνολικό ποσό πάνω από 1,6 εκ. ευρώ, για τους δικαιούχους του ΤΕΒΑ.

Η κ. Αλειφέρη ανέφερε ότι η διανομή γίνεται με βάση δεδομένων και με διαφάνεια, για το ποιοι δικαιούνται τη συγκεκριμένη βοήθεια - και παρατήρησε πως στόχος είναι να παίρνουν έγκαιρα και με διαδικασίες ασφάλειας και υγιεινής τα είδη που δικαιούνται.

 Τέλος, η αντιπεριφερειάρχης παραδέχτηκε ότι καθυστερούν οι βοήθειες κοινωνικού και ψυχολογικού χαρακτήρα που προβλέπονται στο ΤΕΒΑ, κάνοντας λόγο για τεχνικές δυσκολίες.