Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017 09:27

Τελεσίγραφα αντιπεριφερειαρχών στον Τατούλη: «Πάρ' το αλλιώς...»

 

Μηνύματα προφορικά -που μπορούν να ερμηνευτούν ως τελεσίγραφα- πήρε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης από τους αντιπεριφερειάρχες του, χωρικούς και θεματικούς, πως θα πρέπει να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας της περιφερειακής αρχής και να μην αποφασίζει μόνο με την αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου.

Τα μηνύματα αυτά, δυσφορίας και δυσαρέσκειας, ήταν οι απαντήσεις των αντιπεριφερειαρχών στο γραπτό αίτημα του Π. Τατούλη να του ξεκαθαρίσουν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου αν θα συνεχίσουν μαζί του στην Περιφέρεια ή θα πάρουν άλλους δρόμους. 

Το περιβάλλον Τατούλη διαρρέει ότι ο περιφερειάρχης βγήκε πιο δυνατός και ενισχυμένος από αυτή τη διαδικασία, που άνοιξε ο ίδιος. Και προς τα έξω, για τις εντυπώσεις, στέλνει το μήνυμα πως “συνεχίζουμε όλοι μαζί”. Αυτό είχε φροντίσει να το καλλιεργήσει πριν εκπνεύσει η προθεσμία, έχοντας λάβει τα πρώτα προφορικά μηνύματα δυσαρέσκειας για την κλειστή και εντός των “στενών γραφείων” λειτουργία της Περιφέρειας, με τους περισσότερους αντιπεριφερειάρχες θεατές και διεκπεραιωτές των αποφάσεων.

Οι πληροφορίες λένε ότι οι πιο πολλοί, αν όχι όλοι οι αντιπεριφερειάρχες, δεν απάντησαν γραπτώς, αδιαφορώντας για την επιτακτική πρό(σ)κληση. Και  έτσι ο περιφερειάρχης, μην έχοντας άλλη επιλογή, για να συνεχίσει να λειτουργεί η Περιφέρεια -αφού δεν μπορεί να τους διώξει όλους- δεν αντέδρασε. Επιχειρεί απλώς να αντιστρέψει το κλίμα, και με επικοινωνίστικες τακτικές του τύπου “πάμε όλοι μαζί” να παρουσιαστεί ως νικητής.

Γ.Σ.